"Rīgas biržā" atklāta interesanta izstāde "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi"
foto: Ieva Leiniša/LETA
Izstāde no Polijas Tēlniecības centra Oroņsko darbu kolekcijas "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi" mākslas muzejā "Rīgas Birža".
Kultūra
2018. gada 27. janvārī, 16:23

"Rīgas biržā" atklāta interesanta izstāde "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi"

Kasjauns.lv

Mākslas muzejā "Rīgas birža" no 26. janvāra līdz 15. aprīlim tiks eksponēta izstāde "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi", portālu Kasjauns.lv informēja muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

"Rīgas biržā" atklāta interesanta izstāde "Artistr...
Izstāde no Polijas Tēlniecības centra Oroņsko darbu kolekcijas "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi"  mākslas muzejā "Rīgas Birža".

Izstāde "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi" "Rīgas biržā"

Mākslas muzejā "Rīgas biržā" no 26. janvāra līdz 15.aprīlim tiks eksponēta izstāde "Artistry. Polijas tēlniecības 100 gadi", portālu Kasjauns.lv informēja ...

Viņa skaidroja, ka aplūkojamo ekspozīciju veido Oroņsko Tēlniecības centra skulptūru un vides mākslas darbu krājums, kas veidojies, pēdējo 30 gadu laikā domājot par kolekcijas papildināšanu gan ar klasiķu, gan pavisam jaunu autoru darbiem. Izstādē apskatāmas modernistiem tipiskās formas stilizācijas, abstrakcijas, laikmetīgi telpiski objekti, instalācijas, kā arī video un neona gaismas projekti.

Līdzās poļu tēlniecības klasiķu Kataržinas Kobro, Augusta Zamojska, Barbaras Zbrožinas, Jerži Jarnuškeviča, Vladislava Hasiora, Magdalēnas Abakanovičas, Vojceha Fangora darbiem, izstādē apskatāmas arī vidējās paaudzes mākslinieku Miroslava Balkas, Kšištofa M.Bednarska un Silvestra Ambroziaka skulptūras, kā arī jaunākās paaudzes pārstāvju Mihalinas Bigajas un Martinas Švintas tēlnieciskās formas.

Izstādes ekspozīcija tapusi, "Rīgas biržai" sadarbojoties ar Polijas Tēlniecības centru Oroņsko, Ādama Mickeviča institūtu Varšavā un Polijas Republikas vēstniecību Rīgā.