foto: LETA
No "Tallink" prāmja pie Kolkas pār bortu pārlēcis 23 gadus vecs jaunietis
Prāmis "Tallink" Daugavā pie Mangaļsalas.
112
2018. gada 21. janvāris, 11:30

No "Tallink" prāmja pie Kolkas pār bortu pārlēcis 23 gadus vecs jaunietis

Kasjauns.lv / LETA

Sestdienas vakarā no "Tallink" prāmja "Isabelle" jūrā netālu no Kolkas iekritis cilvēks, vēstī Latvijas Radio. 

"Tallink" sniegtā informācija liecina, ka tas bijis 1995.gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Viņa meklēšanā iesaistīts arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku helikopters, tomēr jūrā iekritušo nav izdevies atrast, raksta lsm.lv

Jūrā iekritušo jaunieti meklējuši ilgāk nekā divas stundas, taču bez sekmēm, tāpēc īsi pirms plkst.23.30 kuģis turpinājis ceļu uz Stokholmu.

Negadījumam ir aculiecinieki un tiek vēstīts, ka jaunietis pārlēcis pār bortu uz kuģa 9. klāja. 

Notikušo apstiprina Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) priekšnieks, komandleitnants Pēteris Subbota.

Viņš skaidroja, ka vakar, 20.janvārī, ap plkst.21.30 Krasta apsardzes dienests no prāmja "Isabella" saņēma informāciju par Lietuvas pilsoni, kas pārlecis pāri kuģa bortam.

Kuģa apkalpe veica kursa maiņas manevru un uzsāka personas meklēšanu ar glābšanas laivu. Savukārt MMRC meklēšanai piesaistīja glābšanas helikopteru, kas tumšajā laikā izmantoja termoredzes kameru. Subbots sacīja, ka personas meklēšana notika līdz pusnaktij, taču Lietuvas pilsoni glābējiem tā arī neizdevās atrast.

MRCC priekšnieks pastāstīja, ka notikuma brīdī prāmis atradās aptuveni 20 kilometrus no piekrastes, un ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī bija vien nedaudz virs nulles.

"Mēs vēlamies uzsvērt, ka prāmis "Isabelle" ir būvēts un aprīkots saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, kas attiecas uz šāda tipa kuģiem un atbilst visiem drošības noteikumiem. No kuģa nav iespējams nejauši nokrist. Ir jāpārkāpj zināmi noteikumi, lai no kuģa nokristu vai izlēktu," teikts "Tallink" vēlāk izplatītajā paziņojumā.