foto: LETA
Saskaitīts, cik daudz naudas savas karjeras laikā politikā "atstājusi" Āboltiņa
17 gadu laikā biedra naudās un ziedojumos politiķe devusi 22 000 eiro.
Politika
2017. gada 11. novembris, 16:03

Saskaitīts, cik daudz naudas savas karjeras laikā politikā "atstājusi" Āboltiņa

Kasjauns.lv / LETA

No partijas "Vienotība" izslēgtā Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa kopš savas darbošanās politikā partijām ziedojusi un biedru naudās samaksājusi 22 677 eiro, noskaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Āboltiņa politikā darbojas aptuveni 17 gadus, kad iesaistījās jaunveidojamā partijā "Jaunais laiks". KNAB informācija liecina, ka laikā no 2002. līdz 2014.gadam "Jaunajam laikam" un apvienībai "Vienotība" Āboltiņa ziedojusi kopumā 13 161 eiro. Pēdējos trīs gadus "Vienotība" ziedojumus no viņas nav saņēmusi.

Biedra naudās laikā no 2011. līdz 2015.gadam iepriekšminētajiem politiskajiem spēkiem Āboltiņa atvēlējusi 9516 eiro.

Solvita Āboltiņa dzīvē un uz politiskās skatuves

Solvita Āboltiņa dzīvē un uz politiskās skatuves

gallery icon
152

Jau ziņots, ka "Vienotības" valde pirmdien nolēma izslēgt pašreizējo Saeimas frakcijas vadītāju Āboltiņu no partijas un rekomendēt frakcijas vadītāja amatam deputātu Hosamu Abu Meri. Tāpat nolemts, ka Arvils Ašeradens (V) turpinās pildīt ekonomikas ministra pienākumus, lai arī iepriekš bija iecerēts, ka viņš strādās parlamentā un vadīs "Vienotības" Saeimas frakciju.

Ašeradens pirmdien pēc valdes sēdes pauda, ka ekonomikas ministra virzīšanas process ticis diskreditēts ar iekšējiem procesiem. Āboltiņa rīkojusies pretēji valdes lēmumam par jauna ministra virzīšanu un situācijas komentēšanu. Ašeradens norādīja, ka Āboltiņa ignorējusi valdes lēmumu un publiski komentējusi kandidātus. Tāpat viņa esot aicinājusi vairākus cilvēkus pieteikties par kandidātiem, kā arī pretnostatījusi frakcijas darbu pret valdes darbu.

Āboltiņa uzskata, ka "Vienotības" valdes lēmums par viņas izslēgšanu no partijas ir spilgts piemērs tam, kad politiski ļoti sarežģītā situācijā tiek meklēts vainīgais, nevis problēma tiek risināta pēc būtības.