112
2017. gada 28. oktobris, 09:18

Garkalnē avāriju izraisījušajam kravas auto šoferim tiesa nosacīto cietumsodu lūdz piemērot Polijā

LETA

Rīgas rajona tiesas tiesnese ir pieņēmusi lēmumu nosūtīt uz Poliju soda izpildei spriedumu lietā pret Garkalnē avāriju izraisījušo kravas auto šoferi no Polijas, informēja Rīgas apgabaltiesā.

Lēmumu var pārsūdzēt līdz 6.novembrim, iesniedzot sūdzību vai protestu.

Rīgas apgabaltiesa krimināllietā šoferim no Polijas, kura vadītais spēkrats 2015.gada 26.oktobrī ietriecās riteņbraucēju grupā Garkalnē, 2.jūnijā negrozīja četru gadu nosacītu cietumsodu, bet uz gadu pagarināja vīrietim noteikto pārbaudes laiku.

Kā informēja tiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis, tiesas Krimināllietu tiesas kolēģija atzina par pamatotu prokurora apelācijas protestā norādīto, ka pirmās instances tiesa, nosakot apsūdzētajam sodu, nav ņēmusi vērā Krimināllikuma nosacījumus, kas paredz, ka noteiktais pārbaudes laiks nevar būt mazāks par piemēroto brīvības atņemšanas laiku un daļā par sodu atcēla Rīgas rajona tiesas 2017.gada 14.februāra spriedumu.

Garkalnes novadā kravas auto ietriecies riteņbraucēju grupā

gallery icon
16

Līdz ar to apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, un sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz četriem gadiem. Pārējā daļā pirmās instances spriedums tika atstāts negrozīts.

2015.gada 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā brauca 12 gadus vecs zēns, kurš cieta vissmagāk.

Tiesa apcietina Garkalnē traģisko avāriju izraisījušo kravas auto šoferi Mihalu Jablonski

gallery icon
17

Par ticamāko Garkalnes avārijas iemeslu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris nosauca distances neievērošanu aiz citas kravas automašīnas, jo Polijas kravas auto vadītājs nav spējis nobremzēt pirms riteņbraucēju grupas. Kā stāstīja Teteris, kad priekšā braucošais auto mainījis braukšanas joslu, Polijas autovadītājs tuvu savā priekšā ieraudzījis riteņbraucēju grupu, kuras priekšā vairs nav spējis nobremzēt.