foto: LETA
Teterevu pāris atbalsta ne tikai māksliniekus, bet arī jaunos mediķus
Rīgas Stradiņa universitātes iepriekšējo gadu "Mecenāta Borisa Tetereva stipendijas medicīnā" ieguvēji sveic "Borisa un Ināras Teterevu fonda" dibinātājus Borisu un Ināru Teterevus.
2017. gada 9. oktobris, 23:16

Teterevu pāris atbalsta ne tikai māksliniekus, bet arī jaunos mediķus

Kasjauns.lv/LETA

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šodien plkst.13 topošajiem ārstiem tika piešķirtas Borisa Tetereva stipendijas, kā arī tika pasnigta Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme universitātes rektoram Jānim Gardovskim, informēja fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Boriss un Ināra Teterevi pasniedz stipendijas medicīnā

Mecenāta Tetereva stipendijas medicīnā trijiem RSU studentiem tiks pasniegtas jau septīto reizi. Līdz šim stipendija pasniegta 20 RSU studentiem. Tās ...

gallery icon
51

Mecenāta Tetereva stipendijas medicīnā trijiem RSU studentiem tika pasniegtas jau septīto reizi. Līdz šim stipendija pasniegta 20 RSU studentiem. Tās apmērs ir 375 eiro mēnesī līdz pamatstudiju noslēgumam, kā arī portatīvais dators, kas tiek izsniegts lietošanā uz stipendijas saņemšanas laiku.

Tetereva stipendija medicīnā dibināta ar mērķi atbalstīt talantīgus un centīgus RSU Medicīnas fakultātes pamatstudiju trešā un ceturtā kursa studentus. Tās dibinātājs RSU absolvējis 1980.gadā, kad to sauca par Rīgas Medicīnas institūtu.

Vienlaikus pasākumā Gardovskim tika pasniegta Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme. Tā pēc mecenātu ierosmes dibināta, lai par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā godinātu organizācijas vai personības. Tāpat Goda zīme tiek pasniegta par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā, vai arī par sabiedrības labā realizētu projektu.