foto: Edijs Pālens/LETA
Latvija neuzņems vairāk bēgļu, nekā paredz līdzšinējā vienošanās par 531 personu
ES pārvietošanas programmas ietvaros Latvija līdz šim ir pārvietojusi 65% no kopējā ieplānotā patvēruma meklētāju skaita.
Sabiedrība
2017. gada 3. oktobris, 19:10

Latvija neuzņems vairāk bēgļu, nekā paredz līdzšinējā vienošanās par 531 personu

LETA

Latvija neuzņems vairāk bēgļu, nekā paredz līdzšinējās vienošanās, sacīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pārstāvis Andrejs Vaivars.

Muceniekos atklāj jaunu rotaļu laukumu

Ar ASV karavīru un ASV vēstniecības Latvijā darbinieku atbalstu veidotais spēļu laukums blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki".

gallery icon

Viņš stāstīja, ka Eiropas Komisija (EK) ir izteikusi aicinājumu Eiropas Savienības dalībvalstīm uzņemt vairāk bēgļu kā paredzēts līdz šim panāktajās sarunās.

Tomēr Latvijai šis jautājums neesot aktuāls, jo, kā norādīja Vaivars, Latvija joprojām nav izpildījusi līdzšinējo bēgļu kvotu.

Iekšlietu ministrijā (IeM) norādīja, ka attiecībā uz EK turpmākajiem soļiem, kas ietver plašu jautājumu spektru - atgriešanas politikas stiprināšanu, sadarbību ar trešajām valstīm migrācijas plūsmu mazināšanā, tai skaitā arī dalībvalstu jaunu apņemšanos patvērum meklētāju pārvietošanā, nākotnē tiks lemts dažādu Eiropas Savienības institūciju līmenī.

Muceniekos atklāts jauns multifunkcionālais centrs "Bundulīši".

Mucenieku komplekss “Bundulīši” izmaksājis 1,8 miljonus eiro. Tajā paredzēta vieta 200 patvēruma meklētājiem, turklāt ēkas pirmajā stāvā un pagrabā ierīkots ...

gallery icon

Šobrīd EK runā tikai par brīvprātīgu dalību, par ko Latvija arī līdz šim ir iestājusies. Latvijas pozīcija ir, ka solidaritāte ir daudzšķautņaina, un uzskata, ka pārvietošana ir tikai viens no elementiem, kas īstenojams tikai kopā ar citiem pasākumiem, informēja IeM.

Latvija vienmēr ir iestājusies par cēloņu risināšanu migrācijas plūsmu mazināšanā, tai skaitā organizētās noziedzības un kontrabandistu apkarošanā. Latvijas pozīcija vienmēr ir uzstājusi uz brīvprātību jebkādos ar pārvietošanu saistītos pasākumos, norādīja ministrijā.

Muceniekos attīsta infrastruktūru nelegālo imigrantu un patvēruma meklētāju uzturēšanai

Tikmēr Marina Heniņa pauž, ka Mucenieku ciema iedzīvotājus Ropažu novada dome ir aizmirsusi - pirms 20 gadiem solītais bērnudārzs tā ...

gallery icon

ES pārvietošanas programmas ietvaros Latvija līdz šim ir pārvietojusi 65% no kopējā ieplānotā patvēruma meklētāju skaita. Šobrīd mūsu uzdevums ir šīs apņemšanās ietvaros solidāri turpināt pildīt savas saistības, lai kopumā no Grieķijas, Itālijas un Turcijas pārvietotu 531 personu. Šīs apņemšanās ietvaros Latvija neuzņems vairāk personu.

IeM atgādina, ka šobrīd Patvēruma likums nosaka, ka jebkura jauna dalība, kas saistīta ar patvēruma meklētāju pārvietošanu vai pārcelšanu tiek pieņemta, pamatojoties uz Saeimas lēmumu.

Sīriešu un eritrejiešu ģimenes bēgļu centrā "Mucenieki"

Atbraukušajiem bēgļiem Latvijā patīk. Viņi mācās valodu un cer drīzumā sākt strādāt.

gallery icon

EK šā gada 27.septembrī nāca klajā ar jaunu plānu, kas paredz tiešā veidā no Āfrikas, Turcijas un Tuvajiem Austrumiem nākamo divu gadu laikā uzņemt 50 000 patvēruma meklētāju, lai novērstu migrantu došanos bīstamajā ceļā pāri Vidusjūrai.

EK paziņoja, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis plānā piedalīsies brīvprātīgi. Tāpat EK norādīja, ka šo dalībvalstu atbalstam atvēlēti 500 miljoni eiro.

Dzīve Mucenieku ciemā, kur blakus bēgļu centram un dzīvojamajām mājām, grasās izbūvēt arī nelegālo imigrantu aizturēšanas centru.

Lai arī Iekšlietu ministrija vietējos iedzīvotājus mierina, garantē drošību un skaidro, ka topošā iestāde būs vien aizturēšanas centrs, Mucenieki to ...

gallery icon