foto: Publicitātes foto
Latgaliešu mūzikas festivāls Viļakā, kinomaratons Rīgā un festivāl Jūrmalā: ko darīt 16. un 17. septembrī?
Šajā nedēļas nogalē Jūrmalā notiks Baltijas valstu amatierteātru festivāls „Baltijas rampa”, kurā izrādes spēlēs teātra trupas, kurās izrādes iestudējuši kaimiņvalstu režisori.
Kultūra
2017. gada 16. septembris, 08:36

Latgaliešu mūzikas festivāls Viļakā, kinomaratons Rīgā un festivāl Jūrmalā: ko darīt 16. un 17. septembrī?

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Šajā nedēļas nogalē atpūta, kultūra un izklaide garantēta visām gaumēm. Rīgā notiek Starptautiskais kinofestivāls. Klasiskās mūzikas cienītājus gaida festivāls „Kremerata Baltica” Jūrmalā, bet Liepājā – Ērģeļmūzikas festivāls un Liepājas Simfoniskā orķestra jaunās sezonas atklāšana.

Teātra cienītājus gaida Baltijas amatierteātru festivāls „Baltijas rampa” Majoros un „Dirty Deal Teatro” jauniestudējums Centrāltirgus Spīķeros. Varat arī pacierēt pa muižām un pilīm – Lūznavā uzstāsies Igo, Dundagā piestās „Vadātājs”, Padurē dziedās Evija Martinsone, bet Jaunaucē sportos. Viļakas Upītēs notiks vecākais latgaliešu mūzikas un dzejas festivāls. Varat arī doties pie Gaismas pils izzināt mehānisko Eduardu Veidenbaumu, kopā ar jauniešiem izpriecāties Liepājas Etnodienās, iepirkties Gulbenes pašražotāju mandelē vai Cieceres tirgū Saldū, izbraukāties ar riteņiem Kokneses pusē, iegūt zināšanas Pokaiņu mežā. Ir vēl daudz citu iespēju: sestdienas pārgājieni Teiču dabas rezerbātā, izbraucieni ar kuģīti Kokneses apkārtnē, krastošana gar Līgatnes upi, Meža svētki Viļakas Žīguros, Daugavpils Novada svētki un daudz kas cits. Tā kā meklējiet atpūtas iespējas sev tuvākā apkārtnē. Kasjauns.lv piedāvā labāko brīvdienu ceļvedi.

Bet izstāžu zāles šonedēļ iepriecinās glezniecības cienītājus: Nacionālajā mākslas muzejā skatāmi leģendārā trimdas mākslinieka Fridriha Milta (1906–1993) darbi, grāmatu namā „Valters un Rapa” – Agneses Krastenbergas gleznas, galvaspilsētas Rātslaukuma pazemē – Māra Subača laimes meklējumi un Klāva Upaciera Privātais abecedārijs, bet Bauskas muzejā - Ērikas Kumerovas Intuitīvās spēles.

Nākamā lapa: 1. Brīvdienas pilīs: Vadātājs Cesvainē, Igo Lūznavā un sports Jaunaucē