foto: REUTERS
Rēzeknes novadā aizturēta vilciena apkalpe par iesaistīšanos liela apmēra cigarešu kontrabandā
Cigaretes.
Sabiedrība
2017. gada 30. augusts, 17:34

Rēzeknes novadā aizturēta vilciena apkalpe par iesaistīšanos liela apmēra cigarešu kontrabandā

LETA

Rēzeknes novadā pirmdien robežsargi aizturējuši vilciena apkalpi par iesaistīšanos liela apmēra cigarešu kontrabandā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Valsts robežsardzes amatpersonas, pārbaudot operatīvo informāciju, Rēzeknes novada Griškānu pagasta dzelzceļa posmā konstatēja no kravas vilciena izmestus četrus saiņus, kuros atradās 68 400 cigaretes "Kiss" bez akcīzes markām.
Saistībā ar līdzdalību kontrabandas cigarešu pārvietošanā pāri valsts robežai, izmantojot dzelzceļa kravu pārvadājumus, robežsargi aizturēja mašīnistu un tā palīgu, abus Krievijas pilsoņus.

Savukārt citā gadījumā, pārbaudot operatīvo informāciju, Daugavpils novada Demenes pagastā robežsargi aizturēja 1998. un 1992.gadā dzimušos vīriešus un 1990.gadā dzimušo sievieti, kuri personu grupā nodarbojās ar cigarešu kontrabandu. Kopumā notikuma vietā izņemti 120 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Abos gadījumos par cigarešu kontrabandu, kas izdarīta ievērojamā apjomā un personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, sākts kriminālprocess.

Pirmajā gadījumā krimināllietas materiāli ar lietiskajiem pierādījumiem tālākai izmeklēšanai tiks nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei.