foto: Valsts policija
BMW automašīnai ietriecoties kokā, Vandzenē gājis bojā 19 gadus vecs puisis
Avārijā Talsu novadā gājis bojā cilvēks.
112
2017. gada 7. augusts, 09:40

BMW automašīnai ietriecoties kokā, Vandzenē gājis bojā 19 gadus vecs puisis

Kasjauns.lv/LETA

Vakar avārijā Talsu novadā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts policijā

Svētdien plkst.22.40 Talsu novadā, Vandzenes pagastā kāds 1993.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "BMW", netika galā ar tās vadīšanu, nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā.

Negadījumā gājis bojā 1998.gadā dzimis jaunietis. Avārijā cietuši vēl trīs cilvēki, no kuriem divi nogādāti slimnīcā.

Ar smagām traumā slimnīcā nogādāti divi pasažieri - 2002.gadā dzimis jaunietis un 2000.gadā dzimusi jauniete.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova, automašīnas vadītājs pēc negadījuma izkļuvis no automašīnas un meties bēgt, taču policija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem viņu atradusi turpat netālu. Vīrieša izelpā konstatētas 1,7 promiles alkohola.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Kopumā vakar reģistrēti 55 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 20 cilvēki un viens gājis bojā.

Svētdien noformēti 280 protokoli par ātruma pārsniegšanu, divi par agresīvu braukšanu, bet 13 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Vakar pieķerts arī viens transportlīdzekļa vadītājs, kurš bija sēdies pie stūres narkotisko vielu iespaidā.

Tēmas