foto: LETA
Vēl nepabeigtās VEF Kultūras pils telpas jau pilnībā rezervētas līdz gada beigām
VEF kultūras pils rekonstrukcijas un restaurācijas darbi.
Kultūra
2017. gada 30. jūlijs, 19:13

Vēl nepabeigtās VEF Kultūras pils telpas jau pilnībā rezervētas līdz gada beigām

LETA

Lai arī VEF Kultūras pils remontdarbi vēl nav pabeigti, tās telpas līdz gada beigām jau pilnībā rezervētas, aģentūrai LETA sacīja Kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus.

Viņa skaidroja, ka Kultūras pils remontdarbus paredzēts pabeigt šā gada oktobrī, bet telpu atklāšana svinīgā pasākumā ar ielūgumiem notiks 17.novembrī. Tajā pašā laikā, dažādu pasākumu rīkotāji jau paspējuši pilnībā rezervēt telpas gan novembra beigās, gan arī viscaur decembrī.

Telpas visbiežāk vēlas izīrēt kultūras pasākumiem un šajā jomā dominē koncerti. Pieteikti ir arī starptautiski kultūras pasākumi, piemēram, dažādas baleta izrādes. Savukārt decembrī aktuālas esot dažādas balles.

Turpinās VEF Kultūras pils renovācijas darbi

gallery icon

Taujāta, kādi remontdarbi vēl ēkā jāveic, Kubiļus atbildēja, ka pašlaik telpās tiek veikti grīdas ielikšanas darbi. Tāpat daudz darba nepieciešams skatuves remontam, kā arī jātiek galā ar apkārtējās teritorijas labiekārtošanu.

Kultūras pils šogad piedalīsies gaismu festivālā "Staro Rīga", kura laikā visi interesenti varēs bez maksas aplūkot arī iekštelpas. Tāpat festivāla laikā paredzēti dažādi bezmaksas mūzikas koncerti.

Jau vēstīts, ka pašreiz turpinās VEF Kultūras pils renovācijas darbi, kurus plānots pabeigt šī gada oktobrī, lai 17.novembrī to varētu atklāt.

VEF kultūras pils renovācijas kopējais finansējums plānots 11,83 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. No tā Rīgas domes finansējums ir 5,57 miljoni eiro. 2 miljonus eiro Īpašumu departaments ieguva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas administrētajā atklātajā konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos", bet atlikušos 4,25 miljonus eiro piesaistīti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Pārbūves darbus veic SIA "Velve", ar ko Īpašumu departaments pērnā gada 10.februārī parakstīja līgumu par VEF Kultūras pils pārbūves un renovācijas darbu veikšanu.