Sabiedrība
2017. gada 12. jūlijs, 16:20

Rīt gaidāms pērkons, vējš un spēcīgas lietavas

Kasjauns.lv / LETA

Naktī uz ceturtdienu Latvijā gaidāms lēns vējš un bezvējš, tādēļ vietām - sevišķi austrumu novados - sabiezēs migla, prognozē sinoptiķi.

No dienvidrietumiem tuvojoties ciklonam, Kurzemi sasniegs plaša lietus zona - nakts otrajā pusē sāksies ilgstošs lietus, brīžiem līs stipri. Sagaidāms, ka trešdien līdz dienas vidum nokrišņu daudzums Kurzemē būs 15-25 milimetri.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +10..+15 grādu, maksimālā dienā - no +14..+17 grādiem Kurzemē līdz +22..+24 grādiem valsts austrumu daļā.

Ceturtdien arī valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms lietus, vietām līs stipri, tostarp gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes.

Sākot no rietumiem, iegriezīsies brāzmains ziemeļrietumu vējš, vietām piekrastē un zem negaisa mākoņiem vēja ātrums brāzmās sasniegs 18 metru sekundē.

Rīgā ceturtdien apmāksies debesis un palaikam līs, gaidāms stiprs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Naktī iestāsies bezvējš un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +14..+15, piepilsētā - līdz +12..+13 grādiem. No rīta, pūšot dienvidaustrumu vējam, gaiss iesils līdz +20 grādiem, bet dienas otrajā pusē gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +15 grādiem.