Milzīgais ugunsgrēks Slokā, iespējams, bijis tīšām sarīkots
Policijai aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā.
112

Milzīgais ugunsgrēks Slokā, iespējams, bijis tīšām sarīkots

Kasjauns.lv / LETA

Valsts policijai ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, pirmdien žurnālistiem pēc Krīzes vadības padomes sēdes pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Milzīgais ugunsgrēks Slokā, iespējams, bijis tīšām...

Policija jau pagājušā piektdienā paziņoja, ka saistībā ar ugunsgrēku kriminālprocess sākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu.

VP priekšnieks šodien pastāstīja, ka šobrīd nevienam aizdomās turētā statuss nav piemērots, taču ir pietiekams pamats uzskatīts, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. "Mēs izmeklējam divus noziedzīgus nodarījumus - noziegumu pret vidi un ļaunprātīgu dedzināšanu," norādīja Ķuzis.

Skats uz ugunsgrēku no Bulduru puses.

Aculiecinieku foto: Jūrmalā plosās milzīgs ugunsgrēks

Aculiecinieku foto: Jūrmalā plosās milzīgs ugunsgrēks

Latvija varētu lūgt Zviedrijai segt izdevumus ugunsgrēka teritorijas attīrīšanai

Latvija varētu lūgt Zviedrijai aizvākt atkritumus no nelegālās atkritumu glabātavas Jūrmalā, kā arī segt izdevumus ugunsgrēka teritorijas attīrīšanai, šodien žurnālistiem pēc Krīzes vadības padomes sēdes pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) priekšniece Inga Koļegova.

Viņa informēja, ka VVD darīs visu, lai noskaidrotu atkritumu apsaimniekošanas vājās vietas. Jūrmalas gadījums šobrīd ir pirmais un vienīgais Latvijā un VVD darīs visu, lai šādi gadījumi neatkārtotos.

Koļegova skaidroja, ka sadzīves atkritumu kustība ES notiek saskaņā ar regulas prasībām un šie atkritumi tiek pārvietoti tikpat brīvi kā preces. "Tajos gadījumos, kad ir runa par nelietīgām darbībām šo atkritumu pārvadāšanā, tad atbilstoši regulai šādos gadījumos nosaka arī nosūtošās valsts pienākumu vai nu uzņemt šos atkritumus atpakaļ vai arī segt izdevumus," norādīja Koļegova.

Viņa norādīja, ja nebūtu izcēlies ugunsgrēks, atkritumi būtu aizvest atpakaļ," uzsvēra VVD vadītāja.

Valdība iepriekš atbalstīja līdz 700 000 eiro piešķiršanu ugunsgrēka teritorijas attīrīšanai. Vaicāta vai Zviedrija varētu segt šos izdevumus, Koļegova atbildēja, ka "saskaņā ar regulu tā ir viena no opcijām pēc kurām seko dalībvalstis" un šobrīd VVD strādājot pie tā, lai vērstos ar šādu pieprasījumu.

Uzņēmuma SIA "Prima M" apsaimniekotā teritorija pēc ugunsgrēka