foto: Valsts policija
Rīgā ļoti dīvainos apstākļos pazudis 50 gadus vecs tālbraucējs
Dmitrijs jau pazudis vairāk nekā 2 nedēļas. Ieskaties!
112
2017. gada 3. jūlijs, 08:05

Rīgā ļoti dīvainos apstākļos pazudis 50 gadus vecs tālbraucējs

Kasjauns.lv

Dīvainos apstākļos 17. jūnijā Rīgā pazudis 50 gadus vecs rīdzinieks Dmitrijs Garancs. Pēc pazudušā vīrieša māsas teiktā zināms, ka tajā dienā uzreiz pēc plkst.20 viņš izgājis no kafejnīcas Rīgā, Pētersalas ielā, kur tikās ar seniem paziņām un draugiem, bet mājās līdz šim nav pārnācis, vēstī Bezvests.lv. 

Brīvprātīgie ziņo, ka Dimitrijam bija liela darba pieredze kā tālbraucējam uz kravas automobiļiem, bet kādu laiku pēc operācijas viņam nebija darba. Draugiem, kaimiņiem, kā arī pazudušā māsai bija zināms, ka vīrietis maija beigās vai jūnija sākumā atradis jaunu, labu darbu par tālbraucēju Francijā. Ļoti priecājies un it kā jau esot parakstījis līgumu notāra klātbūtnē. 

Pēc Dimitrija māsas teiktā, kura dzīvoja atsevišķi, bet bieži apciemoja brāli, viņš jau esot sagatavojies, sapakojis mantas un tikai gaidījis ziņu, kad jādodas reisā. Bet tad Dimitrijam pēkšņi pazudusi pase un dzīvokļa atslēgas Katrīnas dambī. Pase pēc dažām dienām atradusies, bet atslēgas nē.  Nācies izgatavot divus jaunus atslēgu komplektus - dzīvokļa saimniekam un viņa māsai. Bet tad pats dzīvokļa saimnieks pēkšņi pazuda: pārstāja izņemt no pastkastītes pastu, mājās nerādās. 

“Pirmie trauksmi cēla kaimiņi, ar kuriem mums ir labas attiecības. Viņi piezvanīja man un paziņoja, ka Dimitrijs kaut kur pazudis - nav rādījies dzīvoklī jau vairākas dienas," stāsta māsa Diāna. 

"Es ierodos un redzu, ka pasts nav izņemts vairākas dienas, bet sajūta tāda, ka dzīvoklī kāds ir bijis. Un reisam sagatavotās lietas - plītiņa, televizors, planšete un apģērbs koferī stāv gatavībā. Bet mana brāļa nav! Tāda sajūta, ka viņš istabas čībās izgājis kāpņu telpā vai uz ielas un nav atgriezies! Pat apavi ir vietā... Protams, es satraucos. Atnācu nākamajā dienā, bet tad jau dzīvoklis ir uzlauzts un lietas tiek nestas laukā. Un man paziņo, ka dzīvoklim ir jauns saimnieks, bet iepriekšējais it kā dzīvoklis pārdevis ar ģenerālpilnvaru. Nekādu mana brāļa mantu un tehnikas dzīvoklī nav. Protams, es devos uz policiju. Jautājums - ja dzīvoklis ir pārdots, kur tad ir nauda par to? Un, galvenais, kur palicis īpašnieks - mans brālis?" - neizpratnē ir māsa. 

Uz šiem jautājumiem pazudušā vīrieša māsa atbildes tā arī nav saņēmusi līdz šim. 2017. gada 27. jūnijā tika iesniegts iesniegums prokuratūrā un pēc tam Valsts policijas Rīgas reģiona Ziemeļu priekšpilsētas policijas nodaļā par brāļa meklēšanu. Iesniegumu viņa uzrakstīja ar lūgumu izmeklēt lietu par iespējamo dzīvokļa krāpniecību ar dokumentu viltošanu. 

"Manā nākamajā policijas iecirkņa apmeklējumā 28. jūnijā noskaidroju, ka lieta tā arī nav uzsākta un iesniegums atrodas turpat uz dežuranta galda... Bet prokuratūra ir iesniegumu saņēmusi, bet par izmeklēšanas rezultātiem man nekas nav zināms," stāsta māsa. 

Pēc māsas teiktā arī zināms, ka kaimiņi ir redzējuši kā 17. jūnijā Dimitrijs uz ielas ir runājies ar dažiem vīriešiem, kuriem rokās bijuši papīri, iespējams dokumenti, neilgi pēc tam arī vīrietis pazudis.

"Vīrieši atbrauca sarkanā automašīnā. Pēc tam Dimitriju vairs neviens no kaimiņiem nav redzējis. Jūnija beigās klātesot policijai un man no dzīvokļa iznesa visas mantas pēc jaunā dzīvokļa īpašnieka pilnvarotās personas rīkojuma. Man atļāva paņemt tikai fotogrāfijas un pārējās mantas aizveda uz kaut kādu speciāli noīrētu garāžu. Kur ir mans brālis, līdz šim nav zināms," stāsta māsa. 

Māsa satraucas, ka brālis varēja kļūt par krāpnieku upuri, kuri strādā pēc atstrādātas shēmas: cilvēku aizved pie "notāra", izlasa darba līgumu, bet iedot parakstīt pavisam citus dokumentus - universālpilnvaru, kas dod tiesības rīkoties šī cilvēka vārdā. Jebkurā gadījumā, ģimene uzstāj, lai tiktu veikta izmeklēšana. 

Viņa norāda: "Mans brālis nav nekāds bailīgais un, ja uzzināja par krāpniecību, varēja iesaistīties kautiņā, aizstāvot savu godu un īpašumu. Bet viens cilvēks pret krāpnieku grupu ir bezspēcīgs. Pat tāds kā Dimitrijs: viņš taču dienējis jūras kājiniekos, bet jaunībā nodarbojies ar klasisko pieccīņu, pat bija jaunatnes olimpiskajā izlasē. Arī pret darba bijis ļoti atbildīgs. 90. gados, kad veda ļoti dārgu kravu ar vērtīgām zivīm no Latvijas uz Kazahstānu caur Rumāniju, brauca divas automašīnas un vadītājiem uzbruka, gribēja nolaupīt kravu.  Vienu autovadītāju nogalināja, bet Dimitrijs, lai saglābtu kravu, viens pēc kārtas vadīja abas mašīnas," atceras pazudušā māsa. 

Viņa lūdz: "Cilvēki, lūdzu, palīdziet man viņu atrast!"

PAZĪMES: Augums 178 centimetri, vidējas miesas būves, gaišiem matiem. Uz pieres labajā pusē virs uzacs ir rēta pēc traumas. Bija ģērbies sarkanā sportā jakā ar baltiem ielaidumiem, tumši zilās džinsu biksēs "Pink". Kājās bija tumšas kurpes.

"Visus, kas ir redzējuši pazudušo vīrieti vai arī kaut ko zina par viņa iespējamo atrašanas vietu, lūdzam steidzami zvanīt policijai 110 vai Bezvests.lv – 22084084," saka brīvprātīgie.