foto: Juris Rozenbergs
Suminot Strengu 80. jubilejā un kārtīgi izballējoties, Dailes teātris noslēdz sezonu. FOTO
80 gadu slieksni pārkāpušais Dailes teātra veterāns Juris Strenga.
Kultūra
2017. gada 18. jūnijs, 21:27

Suminot Strengu 80. jubilejā un kārtīgi izballējoties, Dailes teātris noslēdz sezonu. FOTO

Kasjauns.lv

Ar koncertuzvedumu „Spanovska ballīte - 3.sērija (ie) svētības”, jestru ballēšanos un sezonas ražīgāko mākslinieku apbalvošanu Dailes teātris noslēdza šo sezonu.

Dailes teātris sezonu noslēdz ar ballīti

Ar koncertuzvedumu "Spanovska ballīte - 3.sērija (ie) svētības" un jestru ballēšanos 2017. gada 17. jūnija vakarā Dailes teātris noslēdza šo ...

gallery icon
65

Dailes teātra radošais kolektīvs pirms došanās atvaļinājumā sezonas noslēgumu atzīmēja, trīs vakarus dziedot un dejojot koncertuzvedumā „Spanovska ballīte”, kuras izskaņā 17. jūnijā uz balli tika lūgti arī apmeklētāji. Sezonas noslēguma koncertā īpaši sumināts nesenajā 80. jubilejā tika jau 59 sezonas Dailē aizvadījušais aktieris Juris Strenga. Gaviļnieks Juris Strenga tika sveikts gan ar ziediem, gan ar pavisam netipisku dāvanu – aktieri viņam uzdāvināja sprostu ar dekoratīvo sivēnu. Pīles un vistas Strengam draiskie kolēģi nosolījās dāvināt uz 90. dzimšanas dienu.

Godināta tika arī Dailes teātra spožā aktrise Olga Dreģe, kurai 80 gadi paliks nākamgad.

Pēc koncertizrādes mākslinieki aiz aizvērta priekškara pulcējās uz skatuves, kur atzīmēja sezonas noslēgumu. Tika sumināti iekšējā balsojuma līderi vairākās nominācijās. Sezonas labākā aktiera gods tika Laurim Subatniekam, kamēr par labāko aktrisi dailēnieši atzina Indru Briķi. Režisore Laura Groza-Ķibere bija aizkustināta par kolēģu piešķirto novērtējumu – sezonas labākās režisores titulu. Bet tikai ņemot vērā matemātiskus aprēķinus, tika noskaidrots, ka sezonas nodarbinātākā aktrise ir Ieva Segliņa, bet nodarbinātākais aktieris – Gints Andžāns.