Plāno slēgt līgumu ar ASV, lai atvieglotu sabiedroto uzņemšanu Latvijā
ASV ne tikai devušas finansējumu dažādiem aizsardzības projektiem, bet arī kopš Krimas aneksijas 2014.gadā pastāvīgi nodrošina savu karavīru klātbūtni Latvijā.
Politika
2016. gada 14. maijs, 20:20

Plāno slēgt līgumu ar ASV, lai atvieglotu sabiedroto uzņemšanu Latvijā

Jauns.lv

Latvija plāno slēgt aizsardzības jomas sadarbības līgumu ar ASV.

Valdība nākamnedēļ aiz slēgtām durvīm uzklausīs informatīvo ziņojumu par Latvijas un ASV aizsardzības jomas sadarbības līgumu. Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā informēja, ka šis informatīvais ziņojums ietver kārtējos darbus, lai uzlabotu uzņemošās valsts atbalsta spējas.

Ministrijā skaidroja, ka plānots slēgt sadarbības līgumu ar ASV, kas prasīs vairāku ministriju iesaisti, lai atvieglotu sabiedroto uzņemšanu Latvijā, tādējādi veicinot sabiedroto klātbūtni. Šis līgums arī vērtējams kā viens no darbiem, lai sagatavotos jūlijā paredzētajam NATO samitam Varšavā, kurā paredzēts pieņemt lēmumus par sabiedroto ilgtermiņa klātbūtnes nodrošināšanu Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka ASV jau šobrīd sniedz lielu ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā. ASV ne tikai devušas finansējumu dažādiem aizsardzības projektiem, bet arī kopš Krimas aneksijas 2014.gadā pastāvīgi nodrošina savu karavīru klātbūtni Latvijā.

     


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA