Rātsnamā atklās divas izstādes
Runā Rīga

Rātsnamā atklās divas izstādes

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 29. maijā, Rīgas domes ēkā (Rātslaukums 1) tiks atklātas divas izstādes. Plkst.15.00 Rātsnama pirmā stāva vestibilā tiks atklāta gleznotāja Nikolaja Karagodina piemiņas izstāde, bet plkst.16.00 Rīgas domes 5. stāvā tiks atvērta mākslinieces Andžellas Trinkunas (viņa ir arī N.Karagodina skolniece) darbu izstāde „Sievietes fantāzija”.

Rātsnamā atklās divas izstādes...

Nikolajs Karagodins (1922 – 2015) ir studējis Latvijas Mākslas akadēmijā (1943-1949). Izstādēs piedalījies no 1945.gada. Mākslinieks gleznojis gan klusās dabas, gan aktus un portretus, tomēr viņa nozīmīgākais darba lauks ir bijusi ainavu glezniecība.

N. Karagodina darbi eksponēti izstādēs Latvijā un ārzemēs. Mākslinieks piedalījies vairāk nekā 150 izstādēs, ir notikušas vairāk nekā desmit viņa personālizstādes Latvijā un Polijā. N. Karagodina darbi atrodas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā, kā arī Krievijā, piemēram, Tretjakova galerijā, Francijā, Itālijā, Japānā un citās valstīs muzejos un privātkolekcijās. Rātsnamā būs apskatāmi N.Karagodina darbi no Laimdotas Trinkunas privātās kolekcijas.

Savukārt Andžella Trinkuna piedāvā apskatīt savu izstādi „Sievietes fantāzija”, kuras vienojošais motīvs ir sievietes tēls. Māksliniece aicina saskatīt un saprast sievietes dabu, viņas skaistumu un īpašību daudzveidību. A. Trinkuna ir beigusi Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Grafikas apakšnozari. Viņa ir ilustrējusi vairākas grāmatas, piedalījusies izstādēs Latvijā, Šveicē, Somijā un Vācijā.

Abas izstādes būs apskatāmas līdz 19. jūnijam