Producents Rešetovs par to, kādu ļaunumu Jūrmalai bija nodarījis "Jaunais vilnis"
Viņš pozitīvi vērtē "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas. "Krievijas bagātnieku rotaļlieta" bija pamatīgi izkropļojusi tirgu, uzskata Rešetovs.
Viedokļi
2016. gada 18. maijs, 07:23

Producents Rešetovs par to, kādu ļaunumu Jūrmalai bija nodarījis "Jaunais vilnis"

Jauns.lv

Krievijas popmūzikas festivāla "Jaunais vilnis" aiziešana no Jūrmalas ir būtiski izmainījusi tirgu, un ne jau uz slikto pusi, atzina pazīstamais impresārijs Vladimirs Rešetovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jaunais vilnis" bija dārga Krievijas bagātnieku rotaļlieta, bet parasto mirstīgo vidū tikai retais varēja atļauties šo festivālu apmeklēt, uzskata Rešetovs.

"Es uzskatu - ir labi, ka viņi aizgāja. Gan Latvija, gan Jūrmala un īpaši jau Dzintaru koncertzāle no "viļņa" neguva tik daudz, kā par to runā. Uz tā rēķina pelnīja tikai ļoti dārgās viesnīcas un restorāni, cenas sakāpa augstu virs mākoņiem. Tas vietējai publikai un vidējā līmeņa ārvalstu tūristiem, kas būtu gatavi īrēt numuriņu ne pārāk dārgā viesnīcā, padzīvot tajā bez piedalīšanās "Jaunajā vilnī", atpūsties SPA, ''atsita'' vēlēšanos braukt uz Jūrmalu," sacīja Rešetovs.

"Viena nedēļa aizēnoja visu pārējo laiku Jūrmalā. Principā tas bija izkropļots tirgus," norādīja impresārijs.

Vēl viens pluss tam, ka "Jaunais vilnis" pametis Jūrmalu, ir vietējo pasākumu rīkotāju aktivizēšanās.

"Savādāk krievi savāca kasi, bet vietējie mierīgi snauduļoja, jo "Jaunais vilnis" aizpildīja visu sezonu. Tagad zāle ir sapurinājusies. Pagājušais gads viņiem, protams, bija smags, nācās operatīvi pārkārtoties, gudrot jaunus koncertus," skaidroja viesizrāžu projektu organizators.

Pēc Rešetova domām, jūrmalnieki ir veiksmīgi tikuši galā - izdomājuši jaunus, interesantus sarīkojumus, uzaicinājuši pasaules līmeņa zvaigznes.

"Starp citu Krievijas slavenības joprojām tur ar prieku uzstājas, tikai jau bez "viļņa". Arī tūristu skaita ziņā viņi nav zaudējuši, bija pat pieaugums par 17%. Krievijas iedzīvotāji nav pārstājuši uz turieni braukt, un eiropiešu ir kļuvis vairāk," rezumēja Rešetovs.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA