Jau otro gadu bērnus priecēs labdarības pasākums "Daugava zem burām"
Pasākuma mērķis, tuvojoties vasaras sezonai, ir iepazīstināt bērnus ar jautājumiem par drošību uz ūdens un ūdeņu tuvumā.
Runā Rīga
2016. gada 18. maijs, 19:30

Jau otro gadu bērnus priecēs labdarības pasākums "Daugava zem burām"

Jauns.lv

Pirmdien, 23.maijā, jau otro gadu pēc kārtas Ķīpsalā, Valsts policija sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Pilsētas Jahtklubu rīkos labdarības pasākumu bērniem “Daugava zem burām 2016”.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 250 bērni ar īpašām vajadzībām, bērni no Rīgas Sociālā dienesta dienas centriem un Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra. Pasākumā bērni tiks iepazīstināti ar drošību uz ūdens, kā arī dosies braucienā pa Daugavu.

Pasākums norisināsies no plkst.11 līdz 16 Pilsētas Jahtkluba piestātnēs, iepretim Balasta dambim 44, kā arī atpūtas zonā pie Vanšu tilta.

Jau otro gadu labdarības pasākumu organizē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policiju, Rīgas Sociālo dienestu un Burāšanas skolu "Nautica". Tāpat pasākumā piedalīsies sadarbības partneri - buru kuģis Lībava, buru katamarāns Wild Cat, burinieks Milda, buru jahtas - Hugo, Lība un Sidnetta.

Labklājības departamenta pateicības rakstus Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas un Pilsētas jahtkluba pārstāvjiem pasniegs Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa un Rīgas Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis, abi vadītāji kopā ar bērniem dosies izbraukumā.

Pasākuma mērķis, tuvojoties vasaras sezonai, ir iepazīstināt bērnus ar jautājumiem par drošību uz ūdens un ūdeņu tuvumā. Tāpat, bērni tiks iepazīstināti ar ūdens satiksmes noteikumiem. Bērniem ar īpašām vajadzībām un bērniem no Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra, kā arī Rīgas Sociālā dienesta tiks dota lieliska iespēja izbaudīt vēju, burājot pa Daugavu ar buru jahtām un katamarāniem. Pasākuma pirmajā gadā, bērni ar lielu sajūsmu piedalījās izbraukumā, kā arī  par ļoti lietderīgu atzina sniegto informāciju par drošību uz ūdens.

Pirms došanās uz pasākumu ieteicams izvērtēt laika apstākļus un ierasties tiem atbilstošā apģērbā. Kā jau ierasts, uz ūdens parasti ir vēsāks nekā uz sauszemes, tādēļ būtu vēlams saģērbties nedaudz siltāk. Tāpat aicinām padomāt par ērtiem un slēgtiem apaviem.

Laipni aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ierasties uz labdarības pasākumu.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Sandra Krūmiņa