foto: Lita Krone/LETA
Naktī uz otrdienu atkal atgriezīsies salnas
Ar sarmu klāti krūmu zari.
Sabiedrība
2017. gada 3. aprīlis, 15:20

Naktī uz otrdienu atkal atgriezīsies salnas

LETA

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra vietām valsts dienvidaustrumos un dienvidrietumos, spoži spīdot saulei, pakāpusies līdz +13..+15 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tikmēr daudzviet valsts ziemeļu un centrālajā daļā, kur debesis sedz mākoņi un vējš nes aukstumu no jūras, gaisa temperatūra ir tikai +2..+6 grādi.

Pirmdienas priekšpusdienā Rīgā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +1..+2 grādiem, pēcpusdienā tā pakāpusies līdz +3 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra svētdien galvaspilsētā bija par 15 grādiem augstāka.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem svētdien 13 novērojumu stacijās tika labots 2.aprīļa siltuma rekords, Daugavpilī ar +20,4 grādiem sasniegts arī jauns nacionālais rekords.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies līdz +3..-3 grādiem, aukstākais laiks gaidāms Kurzemē, prognozē sinoptiķi. Pūtīs lēns vējš un būs bezvējš, vietām no jauna sabiezēs migla.

Otrdiena gaidāma pārsvarā saulaina, vairāk mākoņu saglabāsies valsts austrumos. Bez nokrišņiem. Kurzemes rietumkrastā iespējama migla.

Saule gaisu sasildīs līdz +11..+14 grādiem, bet pretvēja piekrastē un vietām austrumu novados otrdien nekļūs siltāks par +7..+10 grādiem. Galvenokārt pūtīs lēns dienvidrietumu vējš.

Rīgā otrdien laiks skaidrosies, naktī iespējama migla. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2 grādiem, piepilsētā vietām līdz -2 grādiem; pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +13 grādiem.