Pašiznīcināšanās Dailē, rokkoncerts Ziemeļkorejā un simfoniskie jokupēteri operā: ko darīt 1. un 2. aprīlī?
Šajās brīvdienās būs ko redzēt un darīt.
Kultūra
2017. gada 31. marts, 09:01

Pašiznīcināšanās Dailē, rokkoncerts Ziemeļkorejā un simfoniskie jokupēteri operā: ko darīt 1. un 2. aprīlī?

Kasjauns.lv

Tiem, kuriem pavasaris uzdzinis jaunu darbasparu un izziņas prieku, šajā nedēļas nogalē jādodas pa projekta „Satiec savu meistaru!” takām, kurās varēs sastapt ne tikai jaunas prasmes un zināšanas, bet arī kopā ar meistariem izlustēties, kaut ko vērtīgu iegādāties, kā arī atrast jaunus draugus un domubiedrus.

Mājās nav ko sēdēt arī mūzikas draugiem, jo ar jaunām programmām koncertceļojumus pa Latviju uzsākusi gan Marija Naumova, gan grupa „The Sound Poets”. Savukārt jokuplēsējus un klasiskās mūzikas mīļotājus savienos dueta „Igudesman & Joo” (Austrija/ASV) un Latvijas Nacionālās operas orķestra unikāli teatrālais šovs Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Neierasts ceļojums arī teātra cienītājiem – Dž. Dž. Džilindžera drastiskās pašiznīcināšanās iestudējums „Bannija Manro nāve” Dailes teātrī. Uz ekrāniem iznācis arī jaudīgs pieteikums Latvijas dokumentālā kino žanrā – rokumentāla filma par vēsturē pirmo rokkoncertu noslēgtajā Ziemeļkorejā. Jā, latvieši ir visur! Viņi ne tikai pabija šajā koncertā, bet arī to filmēja ar ziemeļkorejiešu diktatoriskā režīma atļauju.

Kā vienmēr daudz jaunumu arī muzejos un izstāžu zālēs. Laikmetīgās mākslas centrā „kim?” varēsiet sastapt gan runājošo galvu Sofiju, gan instalāciju par visļodzīgāko lietu uz pasaules – laimi. Brīvdabas muzejā restaurēta un apmeklētājiem atklāta vairāk nekā trīs gadsimtus sena noliktava no Liepājas vecās ostmalas. Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas memoriālajā dzīvoklī - muzejā dots vārds sievietei. Nacionālajā bibliotēkā varam vērot, kas pēc 90 gadiem palicis pāri no latviešu baptistu masveida svētceļojumiem pie Kristus uz Brazīliju. Savukārt Valmierā ar vairākām izstādēm uzplaucis košs Mākslas dārzs.

 

Nākamā lapa: 1. Satiec savu meistaru visā Latvijā