Dubaija ar grandiozām svinībām atklāj luksusa viesnīcu
2008. gada 24. novembris, 15:20

Dubaija ar grandiozām svinībām atklāj luksusa viesnīcu

Jauns.lv

Dubaija naktī uz piektdienu sarīkojusi grandiozas svinības par godu jaunas luksusa viesnīcas atklāšanai uz mākslīgi uzbūvētās Džumeiras Palmas salas.

Uz 20 miljonu ASV dolāru izmaksājušajām svinībām bija uzaicinātas vairāk nekā 2000 slavenību, ieskaitot virkni Holivudas zvaigžņu, mūziķu un modeļu.1,5 miljardus dolāru vērtās viesnīcas "Atlantis" atklāšanas svinības sākās ceturtdienas vakarā un turpināsies vēl piektdien. Jaunā viesnīca atrodas Džumeiras palmas formas salas "stumbra" augšdaļā. Milzīgais luksusa komplekss aizņem sauszemes daļu visā platumā.Viesnīca ar 1539 numuriem ir uzbūvēta kā divi bāli rozā torņi, kas savienoti ar tiltu, kurā atrodas luksusa numurus par 35 000 ASV dolāriem (19705 latiem) naktī.

Viesnīcas augšējais stāvs ir paredzēts visturīgākajiem klientiem. Piemēram, trīs guļamistabu numurs ar trim vannas istabām un zelta lapām rotātu pusdienu galdu maksā 25 000 ASV dolārus naktī.

Dubaijas sultāns Ahmads bin Sulajems viesnīcas atklāšanas ceremonijā norādīja, ka pirms pieciem gadiem šajā vietā atradās ūdens.Grandiozās svinības organizēja Dienvidāfrikas miljardieris, viesnīcu un azartspēļu magnāts Sols Kercners, kurš atzina, ka ballīte izmaksājusi 20 miljonus dolāru."Mēs esam uzbūvējušo kaut ko ļoti neparastu. Mums par to ir jāpastāsta visai pasaulei," norādīja Kercners.

Viesnīca viesus uzņem jau no 24.septembra. Parasti tā ir aizpildīta par 80%, kas ir diezgan augsts rādītājs, ņemot vērā globālo finanšu krīzi. Pieczvaigžņu viesnīcā "Atlantis" atrodas Tuvajos Austrumos lielākais ūdens parks un milzīgs akvārijs, kurā 11 miljonos litru ūdens mīt 65 000 zivju, ieskaitot milzīgu vaļu haizivi.

LETA--AFP