Vislaimīgākie Eiropā ir Dāņi
2008. gada 25. novembris, 15:44

Vislaimīgākie Eiropā ir Dāņi

Jauns.lv

Vislaimīgākie Eiropā jūtas ziemeļvalstu iedzīvotāji, bet savukārt nelaimīgākie cilvēki meklējami Balkānu valstīs, secināts Eiropas Savienības (ES) aģentūras "Eurofound" pētījumā par dzīves kvalitāti Eiropas valstīs.

Aģentūras sastādītajā Eiropas valstu reitingā pēc iedzīvotāju laimes un apmierinātības ar dzīvi pirmajās vietās ierindojušās Dānija, Somija un Norvēģija, bet pēdējās vietās atrodas Bulgārija, Maķedonija un Turcija.

"Eurofound" pētījums parāda, ka eiropieši kopumā ir apmierināti ar savu dzīves kvalitāti, tomēr šis apmierinātības līmenis dažādās valstīs ir atšķirīgs. Kopumā eiropieši savu apmierinātību ar dzīvi novērtējuši ar septiņām ballēm no desmit iespējamajām un laimi - ar 7,5 ballēm. Dānijā, kas pēc abiem šiem rādītājiem ieņēmusi pirmās vietas, iedzīvotāji savu apmierinātību ar dzīvi novērtēja ar 8,5 ballēm un laimi - ar 8,3 ballēm, kamēr bulgāriem šis novērtējums bija attiecīgi piecas un 5,8 balles. Latvija gan pēc iedzīvotāju apmierinātības ar dzīvi - sešas balles, gan laimes - 6,8 balles no desmit - ierindojas ceturtajā vietā no beigām un atpaliek gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Lietuvieši savu apmierinātību ar dzīvi vērtē ar 6,3 un laimi - ar 7,3 ballēm, bet igauņi attiecīgi ar 6,7 un 7,4 ballēm no desmit.

"Eurofound" pētījums tika veikts laikā no 2007.gada septembra līdz 2008.gada februārim - vēl pirms pašreizējās ekonomiskās krīzes, aptaujājot vairāk nekā 35 000 cilvēku 27 ES valstīs, ES kandidātvalstīs Horvātijā, Maķedonijā un Turcijā, kā arī Norvēģijā.

LETA AFP