2009. gada 4. marts, 22:46

Šuplers: tādā atmosfērā strādāju pirmo reizi karjerā

Jauns.lv

Rīga, 4.marts., LETA. Savas 32 gadus ilgās trenera karjeras laikā tādā atmosfērā strādāju pirmo reizi, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) trešās astotdaļfināla spēles "Arēnā Rīga" trešdien ar Krievijas komandu Maskavas "Dinamo" atzina Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

"Spēle patika un puiši cīnījās līdz beigām. Izšķirošais moments bija, kad nopelnījām četru minūšu noraidījumu un ielaidām divus vārtus," pēc spēles atzina Šuplers. "Žēl, ka spēlētāji tieši tādās epizodēs pieļauj kļūdas, tomēr viņi visi ir tikai cilvēki, kas mēdz kļūdīties."

Man nav pretenziju pret puišiem un vēlos pateikties par šo sezonu. Pagaidām ir par agru runāt par nākotnes plāniem, taču tiem puišiem, kuri paliks komandā, nākamos mēnešus būs jāgatavojas individuāli," stāstīja Šuplers.

"Īpaši pateicos skatītājiem. Savas 32 gadus ilgās karjeras laikā šādā atmosfērā nekad vēl nebiju strādājis," piebilda Šuplers.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" trešdienas mačā piedzīvoja neveiksmi ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:3), piedzīvojot zaudējumu arī visā sērijā ar 0-3.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Marsels Hosa, Aleksandrs Ņiživijs un Marks Hartigans, savukārt Maskavas "Dinamo" rindās precīzi metieni izdevās Matīasam Veinhandlam, Karelam Rahunekam, Sergejam Zinovjevam un Dmitrijam Afanaseņkovam.

"Šī bija smaga spēle, jo mājinieki to labi uzsāka. Pirmais periods ritēja līdzīgi, bet otrajā trešdaļā pēc divām man nesaprotamām kļūdām ielaidām divus vārtus un nācās atspēlēties," pēc spēles atzina Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Vujteks. "Trešā sākumā paveicās, ka pretinieks nopelnīja četru minūšu sodu, kas mums ļāva rezultātu izlīdzināt un cīņa turpinājās. Afanaseņkovs labi iemeta un nodrošināja mums uzvaru."

"Rīgas "Dinamo" pierādīja, ka ne velti regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā. Spēlētāji atdeva visu, un arī atbalsts bija vājprātīgs, tāpēc mums bija ļoti grūti spēlēt. Esmu priecīgs, ka sērijā uzvarējām ar 3-0 un tagad varam gatavoties ceturtdaļfinālam," piebilda Vujteks.

Trešdienas spēli "Arēnā Rīga" noraudzījās 11 200 skatītāji, tomēr tas nebija KHL apmeklētības rekords. Rekords tika sasniegts pagājušā gada 24.decembrī, kad maču pret Omskas "Avangard" apmeklēja 11 900 skatītāji. Oficiāli uz hokeja spēlēm "Arēnā Rīga" ir 10 300 skatītāju vietas, bet uz Ziemassvētku maču tika pārdotas papildu stāvvietu biļetes, tādējādi tika labots apmeklētības rekords.

Arī iepriekšējais rekords piederēja Rīgas "Dinamo" komandai, kad 29.novembra maču pret pašreizējo Krievijas čempionvienību Ufas "Salavat Julajev" "Arēnā Rīgā" noraudzījās 10 500 skatītāji.

KHL regulārās sezonas noslēguma tabulā Maskavas "Dinamo" 100 punktiem ieņēma septīto vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar 86 punktiem 56 spēlēs ierindojās desmitajā vietā.