2009. gada 5. marts, 01:22

VEF Kultūras pilī notiks Baltijas iluzionistu festivāls

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Šodien plkst.18 VEF Kultūras pilī notiks pirmais Baltijas iluzionistu festivāls, kurā mākslinieki rūpēsies par pozitīvu noskaņu radīšanu ikvienam skatītājam, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji Jeļena un Genādijs Paļčevski.

Festivāls būs īpašs ar to, ka tā laikā notiks arī konkurss, kurā galveno uzvarētāju noteiks nevis profesionāla žūrija, bet skatītāji ar savu balsojumu. Konkursa dalībniekiem tiks pasniegtas arī mierinājuma balvas no profesionālas žūrijas un komerciāla balva.

Plānots, ka festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 burvju mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Krievijas, Čehijas un Polijas, taču konkursā ar saviem priekšnesumiem piedalīsies desmit dalībnieki.

Pirmā Baltijas iluzionistu festivāla konkursa dalībnieki būs Vitālijs un Aļesja no Ukrainas, Vjačeslavs Boļšovs no Krievijas, "Emmagic" no Lietuvas, Rokijs no Igaunijas, Romans Bondarčuks un "Fox" no Ukrainas, Jurijs Gavrilovs, Makss Maksimovs un Einārs Vornišs no Latvijas.

Paļčevska stāstīja, ka pirms izrādes festivāla apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar mikromaģijas burvestībām, kas ir triki ar nelieliem priekšmetiem, piemēram, kārtīm, sērkociņiem, monētām un tamlīdzīgām lietām. Tāpat jebkurš varēs nofotografēties specialajā laboratorijā vai iegādāties maģiskus suvenīrus, lai pēc festivāla patstāvīgi varētu demonstrēt brīnumus saviem tuviniekiem un draugiem.

"Festivālā būs iespēja redzēt dažādus priekšnesumus, jo katram no festivāla dalībniekiem ir raksturīgs savs rokraksts un katrā valstī iluzionisma mākslai ir savas tradīcijas. Festivāla noslēgumā skatītājiem īpašs pārsteigums būs noslēguma koncerts, kurā piedalīsies starptautiska līmeņa maģijas profesionāļi no dažādām valstīm," teica Paļčevska.

Noslēguma koncertā festivāla apmeklētāji redzēs čehu brīnumus, ko rādīs Juliuss Nemešs, šovu ar ziepju burbuļiem rādīs Lietuvas pārstāvis Vigints Ušinskis, ka arī Igaunijas mākslinieki AL un Silvija un pašmāju iluzionisti Peļčevski, kas sola demonstrēt jaunu programmu.

Pirmā Baltijas iluzionistu festivāla apmeklētāji varēs vērot priekšnesumus ar gulbju parādīšanos, roku veiklību ar kārtīm, lidojošas rozes, mikromaģijas mākslu, komisko maģiju, transformāciju un daudz ko citu.

Paļčevska informēja, ka festivāls domāts pieaugušajiem, pusaudžiem un bērniem, kas ir vecāki par astoņiem gadiem. "Lai arī tiek uzskatīts, ka burvju māksla domāta tikai maziem bērniem, pieredze rāda, ka bērniem, kas jaunāki par astoņiem gadiem, dažādi brīnumi ir grūti saprotami. Taču mēs būsim priecīgi festivālā redzēt arī bērnus, kas vēl nav sasnieguši astoņu gadu vecumu, tādēļ bērniem līdz piecu gadu vecumam ieeja pasākumā būs bez maksas, savukārt pārējiem biļešu cena būs no pieciem līdz 15 latiem," sacīja Paļčevska.

Pirmo Baltijas iluzionistu festivālu rīko Paļčevski kopā ar Baltijas iluzionistu asociāciju "Amber", kas dibināta pērnā gada aprīlī. Asociācija dibināta ar mērķi atbalstīt un apvienot gan nozares profesionāļus, gan amatierus, kas daudzus gadus nodarbojas ar iluzionisma mākslu. Asociāciju pārstāv meistari no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas.

Baltijas iluzionistu asociācijas "Amber" dibinātāji ir Genādijs un Jeļena Paļčevski no Latvijas, kā arī Nikolajs Jegorovs un Vigints Ušinskis no Lietuvas.

Ņemot vērā negaidīti lielo pieprasījumu pēc biļetēm uz pirmo Baltijas iluzionistu festivālu, pasākuma organizatori rīkos papildu festivāla iluzionistu koncertu, kas notiks 7.aprīlī VEF Kultūras pilī plkst.18.

Tēmas