2009. gada 5. marts, 16:33

Izlīgst strīdā par pārkāpumiem pielikuma "Pulss" izdošanā

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. Rīgas apgabaltiesa šodien saistībā ar noslēgto izlīgumu izbeidza tiesvedību laikraksta "Dienas Bizness" izdevēja un SIA "B&B redakcija" strīdā par preču zīmes nelikumīgu izmantošanu un konkurences tiesību pārkāpšanu saistībā ar avīzes "Bizness&Baltija" pielikumu "Pulss", aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Ilvars Tomsons.

Tiesas pārstāvis atturējās konkretizēt izlīguma nosacījumus.

LETA jau ziņoja, ka 2007.gada oktobra sākumā SIA "Izdevniecība Dienas bizness", kas izdod arī laikraksta "Dienas Bizness" pielikumu "Impulss", vērsās tiesā, lūdzot nodrošināt tās iespējamo prasību pirms tās celšanas un noteikt aizliegumu varbūtējam atbildētājam - "B&B redakcija" - izdot, reklamēt un izplatīt laikraksta pielikumu "Pulss".

Rīgas apgabaltiesa lūgumu apmierināja un noteica "B&B redakcijai" aizliegumu veikt iepriekšminētās darbības.

"Dienas Bizness" 2007.gada septembrī vērsās arī Konkurences padomē, sūdzoties par iespējamu negodīgu konkurenci laikraksta "Bizness&Baltija" darbībās, izdodot laikraksta pielikumu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja SIA "Izdevniecība Dienas bizness" mārketinga speciāliste Ilze Balcerbule, izdevniecība uzskata, ka "Bizness&Baltija" pielikums krievu valodā ar nosaukumu "Pulss" ir sajaucami līdzīgs "Dienas Biznesa" pielikumam "Impulss".

"Dienas Biznesa" pielikums "Impulss" tiek izdots vairākus gadus katra mēneša pirmajā piektdienā, izņemot jūliju.

Balcerbule stāstīja, ka "Bizness&Baltija" pielikums krievu valodā ar nosaukumu "Pulss" iznācis tieši 2007.gada jūlija pirmajā piektdienā, turklāt bez jebkādas norādes, ka tas būtu jauns izdevums. "Bizness&Baltija" savu žurnālu bez maksas esot izplatījusi arī laikraksta "Dienas Bizness" lasītājiem.

Kāds no lasītājiem vērsies "Dienas Biznesa" redakcijā, norādot, ka vēlas samainīt saņemto "Pulsu" pret latviešu versiju, uzskatot, ka "Pulss" ir "Impulsa" versija krieviski lasošajai auditorijai, apgalvoja Balcerbule.

"Dienas Bizness" uzskata, ka šajā gadījumā noskatīts ir žurnāla nosaukums un tā ārējais izskats, arī vāka noformējums un pat izdevuma formāts. Atdarināta esot arī "Impulsa" pirmā lapa ar redaktores sleju un tās netradicionālo fotosižetu, uzskata Balcerbule.

Konkurences padome 2008.gada sākumā izbeidza lietas izpēti par "Izdevniecības Dienas bizness" iesniegumu, kurā tā norāda uz iespējamu negodīgu konkurenci laikraksta "Bizness&Baltija" darbībās.

Ar "Pulsa" projekta vadītāju Alekseju Ščerbakovu, lai uzzinātu viņa viedokli par radušos situāciju, aģentūrai LETA iepriekš sazināties neizdevās.