2009. gada 5. marts, 19:55

"Aizkraukles banka" ievieš automatizētu operacionālā riska vadības sistēmu

Jauns.lv

Rīga, 5.marts, LETA. AS "Aizkraukles banka" sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu "Nexum Insurance Technologies" ir sākusi jaunu projektu bankas pamatoperāciju stabilitātes un risku vadības attīstībai, ieviešot automatizētu operacionālā riska vadības sistēmu.

Jaunais risinājums ļaus bankai operatīvāk un sistemātiskāk samazināt riskus, kas būšot labs priekšnosacījums turpmākajiem klientu apkalpošanas servisa līmeņa uzlabojumiem, aģentūru LETA informēja bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ilmārs Jargans.

Šā gada februārī banka uzsākusi jauno projektu, bankas operacionālā riska vadību papildinot ar programmnodrošinājumu "Nexum Operational Risk Management", kas izstrādāts uz pasaulē pazīstamās biznesa procesu vadības platformas "Ultimus".

Programmnodrošinājuma piegādātājs ir starptautisks informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Nexum Insurance Technologies", kas piedāvā biznesa konsultācijas finanšu sektoram.

Jargans stāstīja, ka "Aizkraukles banka" operacionālo risku vadību vienmēr ir uzskatījusi par ārkārtīgi svarīgu un jaunā risinājuma ieviešana ir nākamais solis bankas 2008.gadā uzsāktajiem jauninājumiem, kuru mērķis ir uzlabot operacionālās darbības kontroli.

Lai gan jau agrāk banka veiksmīgi esot atklājusi operacionālos riskus, tomēr jaunievedums ļaušot efektīvi reģistrēt, risināt, kontrolēt un fiksēt visu operāciju risku notikumus, kā to nosaka starptautiskās prasības.

Tēmas