2009. gada 6. marts, 01:28

Skatīs LU Juridiskās fakultātes lektora maksātnespējas lietu

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Limbažu rajona tiesa šodien plkst.10 paredzējusi skatīti vairāku uzņēmumu īpašnieka, Latvijas Universitātes (LU) Starptautisko un Eiropas tiesību katedras lektora Oskara Galandera maksātnespējas lietu.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati, Galanders reģistrēts kā SIA "Zaigā" valdes priekšsēdētājs un vienīgais īpašnieks, viņam pieder 50% kapitāla daļu uzņēmumos SIA "Lunch Cafe" un SIA "OS invest", kurā viņš ieņem valdes priekšsēdētāja amatu.

Galanders ir arī SIA "Saulkalnes projekts" valdes loceklis, un viņam pieder 50% uzņēmuma kapitāla daļu. Galandera īpašumā ir 33% SIA "TC Penta" kapitāla daļu, viņš reģistrējis dalību organizācijā "Latvijas Paneiropas ūnija", kā arī amatu SIA "Alto" valdē.

Galanders dažus mēnešus bijis arī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesis. Viņš amatā stājies 2006.gada decembrī, bet pēc paša vēlēšanās to atstājis jau 2007.gada martā.

Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajās tiesneša valsts amatpersonas deklarācijās viņš tolaik bija norādījis ap divu miljonu eiro (1,4 miljonu latu) parādsaistības, kā arī 100 000 latu un 300 000 eiro (210 000 latu) aizdevumus. Beidzot pildīt amata pienākumus, Galanders bija deklarējis 800 000 eiro (560 000 latu) un 22 000 latu uzkrājumus.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, Galanders un kompānija "Alto" bija starp aktīvākajiem pretendentiem, kas pieteicās valsts uzņēmumu kapitāla daļu privatizācijai.

Viņa vārds atrodams starp lidsabiedrības "airBaltic", SIA "Latvijas Mobilais telefons", VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", SIA "Latvijas Garantiju aģentūra", "Ceļu satiksmes drošības direkcijas", "Latvijas Valsts ceļu", "Autotransporta direkcijas", "Rīgas Starptautiskās autoostas" un vēl vairāku uzņēmumu uzņēmumu privatizācijas ierosinājumu iesniedzējiem.

Galanders 2001.gadā kandidējis Jūrmalas domes vēlēšanās Latvijas Demokrātiskās partijas sarakstā.

Limbažu rajona tiesā Galandera maksātnespējas pieteikums reģistrēts februāra sākumā.

Tiesa ierosinājusi maksātnespējas lietu un par administratori iecēlusi Maiju Andersoni, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.