2009. gada 6. marts, 01:45

Gandrīz 60 Saldus rajona jaunieši nodos jaunsarga solījumu

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Šodien plkst.11 pulkveža Oskara Kalpaka memoriālā "Airītēs", Saldus rajona Zirņu pagastā, 59 Saldus un Druvas jaunsargi tiks svinīgi uzņemti jaunsargu rindās, dodot jaunsarga solījumu. Jaunsargu solījuma došanas brīdī piedalīsies Valsts prezidents, Jaunsardzes patrons Valdis Zatlers.

Jaunsargi, kas, godinot Kalpaka piemiņu, dos svinīgo solījumu, mācās Saldus profesionālajā vidusskolā un Druvas vidusskolā, kas ir arī Jaunsardzes centra bāzes skolas, aģentūru LETA informēja Jaunsardzes centra Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Zieda.

Saldus jaunsargu vienība piedalījās arī Kalpaka memoriāla "Airītes" atjaunošanā pēc ugunsgrēka 2008.gadā. Šī rajona jaunsargi ir arī daudzkārtējie Latvijas čempioni un divkārtējie pasaules čempioni virves vilkšanā.

Svinīgais jaunsarga solījums skan šādi: "Es, Latvijas Republikas jaunsargs, svinīgi apsolos nežēlot savus spēkus un prātu labākas dzīves veidošanai manas dzimtās zemes un Latvijas tautas labā. Apsolos pēc labākās sirdsapziņas veikt jaunsarga pienākumus."

Jaunsardzes kustība ir Aizsardzības ministrijas vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaicīgi izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 6500 jaunieši no visiem Latvijas novadiem.