2009. gada 6. marts, 02:00

Turpinās darbu pie Dombrovska valdības deklarācijas

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Šodien jaunveidojamās koalīcijas partijas plāno turpināt darbu pie valdības deklarācijas izstrādes, aģentūrai LETA apliecināja Ministru prezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL).

Dombrovskis informēja, ka plkst.10 notiks Saeimas frakcijas vadītāju un iespējamo valdības ministru sanāksme, kurā tiks apspriesti konkrēti priekšlikumi saistībā ar budžeta grozījumiem un valdības deklarāciju. Pēc šīs sanāksmes plkst.12 notiks trīs valdības deklarācijas sadaļu darba grupu sanāksmes.

Dombrovskis stāstīja, ka valdības deklarācija tiks izstrādāta ministriju nozaru griezumā. Attiecīgo valdības deklarāciju sadaļu darba grupu vadītāji apkopo jaunveidojamās koalīcijas partneru izteiktos ierosinājumus no ministru amatu kandidātiem.

Valdības deklarāciju veidos četras sadaļas. Sadaļa "Ekonomika un finanses" tiks veidota JL Saeimas deputātu Arta Kampara, Einara Repšes un Dzintara Zaķa vadībā, bet par sociālo sadaļu atbildēs JL deputāte Silva Bendrāte. Drošības, iekšlietu un tieslietu jautājumi valdības deklarācijā uzticēti Lindai Mūrniecei. Sadaļu izstrādi uzraudzīs JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Savukārt Dombrovskis izstrādās sadaļu "Par neatliekamiem pasākumiem valsts bankrota novēršanai".

Dombrovskis pēc tikšanās ar iespējamās valdības partneriem paziņoja, ka plānots valdības deklarāciju izstrādāt līdz nākamās nedēļas sākumam un valdību virzīt apstiprināšanai Saeimā nākamceturtdien, 12.martā.

Pagaidām ultimāti no partijām par budžeta grozījumiem nozaru skatījumā nav izteikti, apliecināja Dombrovskis.

Arī Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis noliedza jebkādas pretenzijas no TP puses un informēja, ka oficiāli TP valde apstiprinās partijas virzītos ministru amata kandidātus pirmdien, 9.marta vakarā, kad jau būs skaidrība par valdības deklarāciju. "Nav nekādu ultimātu," Kučinskis apliecināja TP gatavību strādāt pie valdības deklarācijas.