Klintone Ženēvā tiksies ar Krievijas ārlietu ministru

Jauns.lv

Klintone Ženēvā tiksies ar Krievijas ārlietu minis...

Vašingtona, 6.marts, LETA--AFP. ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone piektdien Ženēvā tiksies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kas būs pirmās abu diplomātu sarunas kopš Klintones stāšanās amatā.

Klintone iepriekš izteikusies, ka cer uz pozitīvu attiecību sākumu ar Krieviju un ka viņas tikšanās ar Lavrovu ir daļa no šīs administrācijas centieniem sadarboties ar Krievijas kolēģiem visos līmeņos.

ASV valsts sekretāre trešdien pauda cerības, ka Krievija sadarbosies pretraķešu aizsardzībā, neskatoties uz tās naidīgumu pret ASV plāniem izvērst šo sistēmu Eiropā.

"Es ceru, ka mēs pārliecināsim Krieviju piedalīties šajā aizsardzībā. Manuprāt, viņi patiešām sāk domāt, ka tā nav vērsta pret Krieviju," viņa pavēstīja žurnālistiem pirms NATO ārlietu ministru neformālajām sarunām Briselē.

ASV prezidents Baraks Obama otrdien atzina, ka ir nosūtījis vēstuli savam Krievijas kolēģim Dmitrijam Medvedevam ar priekšlikumu atjaunot sakarus un apvienot spēkus tādos grūtos jautājumos kā Irāna, kodolieroči un pretraķešu aizsardzība.

Klintone izteicās, ka, viņasprāt, Maskava tagad varētu justies mazāk apdraudēta ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas plānu dēļ.

Kā jau ziņots, NATO ārlietu ministri ceturtdien vienojās oficiāli atsākt augsta līmeņa sarunas ar Krieviju, kas ir iesaldētas kopš pagājušā gada augusta, kad Krievija iebruka Gruzijā.