2009. gada 6. marts, 09:15

Repše joprojām atbalsta ārkārtas vēlēšanu rīkošanu

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Ietekmīgais partijas "Jaunais laiks" politiķis, Saeimas deputāts, finanšu ministra amata kandidāts Einars Repše joprojām atbalsta ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Intervijā laikrakstam "Diena" Repše pauž viedokli, ka vēlēšanas "nekādā veidā nevar traucēt".

Jauns mandāts šai Saeimai būtu ļoti noderīgs, tomēr tā ir Valsts prezidenta Valda Zatlera izšķiršanās.

"[Valdis] Dombrovska kungs no savas puses veido valdību iespējami nopietni, lai tā būtu rīcībspējīga, ilgtspējīga valdība. Ja labi strādāsim, tad turpināsim darbu jau ar jaunu mandātu pēc vēlēšanām," norāda politiķis.

Komentējot, kādi varētu būt Dombrovska valdības riska faktori, Repše brīdina, ka nedrīkst turpināt "sliktās partiju sāncensības tradīcijas", kas līdz šim dominējušas Latvijas politikā. Otrs varētu būt radošas pieredzes trūkums, kas noderētu, piemēram, samazinot neproporcionāli lielo valsts aparātu.

Papildu spiedienu var radīt arī ekonomiskās situācijas pasliktināšanās, piemēram, bezdarba pieaugums. "Būs jādomā kādā pavisam netradicionālā veidā par cilvēku nodarbināšanu, kamēr privātais sektors atkopsies un varēs piedāvāt darba vietas. Nevar būt tā, ka liela bez darba esošu cilvēku daļa vienkārši neatrod, ko darīt, un viņiem nav arī iztikas līdzekļu, jēgas ikdienišķai dzīvei. Tad var parādīties negatīvas parādības saistībā ar sabiedrisko drošību. Būs jādomā," atzīst Repše.