2009. gada 6. marts, 11:53

Cēsu Kultūras centrā darba vietas tiks saglabātas visiem kolektīvu vadītājiem

Jauns.lv

Valmiera, 6.marts, LETA. Cēsu domes deputāti pārskatījuši savu lēmumu par izmaiņām Cēsu Kultūras centra amata vienību sarakstā un pieņēma lēmumu, ka amatu saglabā visi kolektīvu vadītāji, kuru amata vietas iepriekš bija paredzēts likvidēt, aģentūra LETA uzzināja sarunā ar valsts kultūras inspektori Cēsu rajonā Ilzi Kalniņu.

Tomēr algu samazinājums uz kolektīvu vadītājiem attieksies.

"Mēnesī uz 13 Kultūras centra kolektīviem būs 1440 lati. Divi labāko kolektīvu vadītāji mēnesī saņems 148 latus, pārējiem būs 99 lati uz papīra," par sēdē lemto informēja Kalniņa.

Septiņi Kultūras centra kolektīvi domē iesnieguši iesniegumus par neuzticības izteikšanu Kultūras centra direktorei Ijai Grozai. Par šo jautājumu lēmums nav pieņemts, un iespējams, ka debates par šo jautājumu turpināsies, jo kolektīvi ir nobažījušies, kā spēs sastrādāties ar centra direktori.

Kā pastāstīja Kalniņa, domes sēdes laikā paši deputāti atzina, ka, iepriekš balsojot par lēmumu likvidēt māksliniecisko kolektīvu vadītāju štata vietas, līdz galam nebija izpratuši, kāda ir šo kolektīvu kvalitāte un nozīme. Turklāt viņi bija paļāvušies uz to, ka ar kolektīviem šis jautājums ir pārrunāts.

"Šī lieta varēja arī neaiziet tik tālu, ja viss būtu izrunāts ar mani vai kolektīvu vadītājiem. Deputāti nepārzināja to, kādi ir māksliniecisko kolektīvu kvalitātes līmeņi. Dialogs izpalika. Esmu priecīga, ka šī lieta tika atrisināta, lai gan kolektīviem nāksies sastapties ar daudzām problēmām, piemēram, taupības nolūkos nebūs iespējas apmaksāt viņu transporta izdevumus," pastāstīja Kalniņa.

Jau ziņots, ka ar šā gada 4.martu Cēsu Kultūras centrā bija paredzēts likvidēt divas administratora un apkopēja amata vienības, viena sētnieka un sekretāres amata vienības, kā arī samazināta slodze koncertmeistaram un kormeistaram, aģentūru LETA iepriekš informēja Cēsu domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Karlsberga.

Savukārt ar 15.aprīli bija paredzēts likvidēt arī vairākas amatiermākslas vadītāju amata vienības Kultūras centrā - kora "Vidzeme" diriģents, kora "Beverīna" diriģents, tautas vērtes kopas "Dzieti" vadītājs, estrādes deju grupas "Stils" vadītājs. Tādējādi Cēsu Kultūras centra darba atalgojuma summa šim gadam tiktu samazināta par 24%.

Pēc tam, kad par šo domes deputātu lēmumu uzzināja kolektīvu vadītāji, tie bija pārsteigti par izmaiņām, kuras dome ieplānojusi neapspriežoties. Pašlaik kultūras darbinieki uzrakstījuši vēstuli Cēsu domes priekšsēdētājam Gintam Šķenderam, kurā pauž viedokli par Cēsu Kultūras centra vadītājas Ijas Grozas neatbilstību ieņemamajam amatam, jo kolektīviem ar Kultūras centra vadītāju ir grūti sastrādāties un vadītāja viņus ir maldinājusi, neinformējot par domes lēmumu štata vietas Kultūras centrā samazināt.

"Viss sākās tad, kad uzzinājām par domes deputātu pieņemto lēmumu, kurš paredz likvidēt vairāku kolektīvu vadītāju amata vienības Kultūras centrā. Kopā ar kultūras darbiniekiem uzrakstījām vēstuli reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram, Nemateriālās kultūras mantojuma aģentūras direktoram Jurim Karlsonam un Cēsu domes priekšsēdētājam. Pēc šīs vēstules saņemšanas tika sasaukta domes sēde, kurā deputāti lēma, ka jautājums par štatu samazināšanu ir vēlreiz jāpārskata," par notikumu attīstību Cēsīs stāsta Kalniņa.