2009. gada 6. marts, 13:09

Lembergs prasa Maizītim atlīdzināt morālo kaitējumu 25 000 latu apmērā

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Ventspils mērs Aivars Lembergs 3.martā iesniedzis pretenziju ģenerālprokuroram Jānim Maizītim par "nepatiesu un nomelnojošu ziņu" izplatīšanu, prasot ģenerālprokuroram atsaukt viņa publiskos izteikumus par to, ka Lembergs it kā esot apsūdzēts piecos kriminālprocesos, un vienlaikus atlīdzināt ar šiem izteikumiem nodarīto morālo kaitējumu 25 000 latu apmērā.

Kā aģentūru LETA informēja Ventspils domes priekšsēdētājs, 2008.gada 29.maijā Maizītis, uzstājoties Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Valsts pirmās personas", publiski paziņojis, ka pret Lembergu ir uzsākti pieci kriminālprocesi un visos šajos kriminālprocesos viņam esot piemērots apsūdzētā statuss.

"Sakarā ar to, ka man nav uzrādītas apsūdzības piecos kriminālprocesos, ģenerālprokurors publiski ir izplatījis patiesībai neatbilstošas un personu nomelnojošas ziņas, tādējādi maldinot sabiedrību un diskreditējot mani kā cilvēku un politiķi. Man nav zināmi iemesli, apsvērumi un mērķi, kuru dēļ valsts augstā amatpersona ir šādi rīkojusies," norāda Lembergs.

Tagad Ventspils mērs ir vērsies pie ģenerālprokurora ar pretenziju, lūdzot atsaukt "nepatiesas un personu nomelnojošas" ziņas par izvirzīto apsūdzību skaitu un krimināltiesisko statusu tajos. Lembergs Maizītim arī prasa atlīdzināt morālo kaitējumu 25 000 latu apmērā, kas radies sakarā ar it kā nepatieso ziņu izplatīšanu.

Ventspils mērs piebilst, ka prasītā summa "ir tikai neliela daļa no nodarītā kaitējuma".

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā patlaban tiek izskatīta krimināllieta, kurā par dažādiem noziegumiem apsūdzības uzrādītas gan Aivaram Lembergam, gan viņa dēlam Anrijam Lembergam, gan arī Ventspils uzņēmēja Ansim Sormulim. Šajā tiesvedībā tiek izskatīti divi kriminālprocesi, kuri saskaņā ar tiesneša Borisa Geimana lēmumu pagājušā gada rudenī tika apvienoti. Lembergs noliedz savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos, vienlaikus atzīstot, ka nesaprot apsūdzību.