2009. gada 21. aprīlis, 19:14

Pēc divu nedēļu darba no amata atkāpjas Irānas futbola izlases galvenais treneris Majelikoans

Jauns.lv

Teherāna, 21.apr., LETA--REUTERS. Irānas futbola izlases galvenais treneris Mohameds Majelikoans otrdien atkāpās no amata tikai divas nedēļas pēc darba uzsākšanas.

Majelikoans nomainīja bijušo irāņu uzbrucēju Ali Daei. Iepriekšējais treneris marta beigās tika atlaists pēc Irānas zaudējuma Pasaules kausa izcīņas Āzijas zonas kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 1:2 Saūda Arābijai.

Kā Majelikoana atkāpšanās iemesls tiek minēts konflikts vietējā futbola čempionātā, kas izraisījies starp viņa trenēto Teherānas komandu "Saipa" komandu un citu galvaspilsētas klubu "Esteghlal", kuru trenē cits bijušais izlases galvenais treneris Amirs Kalenui. Abiem treneriem tuvākajā laikā plānots sniegt paskaidrojumus Irānas Futbola federācijā.

Savā apakšgrupā Irāna ar sešiem punktiem piecās spēlēs pagaidām ieņem ceturto vietu, bet, lai saglabātu cerības kvalificēties finālturnīram, tai ir jāpakāpjas vismaz uz otro pozīciju.

Sākotnēji bija plānots, ka par Irānas izlases galveno treneri kļūs komandas līdzšinējais konsultants vācietis Erihs Rutemellers, tomēr viņa vietā amatā tika apstiprināts Majelikoans.

Tēmas