2009. gada 21. aprīlis, 20:38

papildināta - "Barons"/LMT un "Valmiera" ar uzvarām sāk LBL ceturtdaļfināla sērijas

Jauns.lv

(Papildināts viss teksts.)

Rīga, 21.apr., LETA. Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas ceturtdaļfināla sērijas otrdien ar uzvarām savā laukumā sāka "Barons"/LMT un "Valmiera" komandas.

Pagājušās sezonas valsts čempionvienība "Barons"/LMT ar rezultātu 80:58 pārspēja "Liepājas lauvas" vienību. Šajā mačā mājinieki vēl pēc pirmā puslaika bija vadībā tikai ar 35:28, tomēr otro puslaiku aizvadīja daudz pārliecinošāk un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Savukārt "Valmiera" jau no paša spēles sākuma izvirzījās vadībā spēlē ar "VEF Rīga" vienību un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 71:66. Uzvarētājiem 17 punktus guva Ingus Bankevics, 16 punkti Aivena Eliota kontā, bet desmit punktus guva Rinalds Sirsniņš. Savukārt "VEF Rīga" labā 15 punktus guva Jevgēņijs Koļesņikovs, 12 punkti Luka Kūpera rēķinā, bet Jurijs Aleksejevs guva 11 punktus.

Sēriju līdz divām uzvarām otrie mači notiks ceturtdien "VEF Rīga" un "Liepājas lauvas" komandu laukumos, bet izšķirošās, trešās spēles vajadzības gadījumā notiks 25.aprīlī "Barons"/LMT vienības laukumā un 26.aprīlī Valmierā.

Pusfinālā "Barons"/LMT un liepājnieku divcīņas uzvarētājus gaida tikšanās ar aizvadītā gada Latvijas vicečempioniem "ASK Rīga", bet "Valmiera" un "VEF Rīga" pāra uzvarētājiem pretī stāsies šī gada LBL regulārā čempionāta uzvarētāji "Ventspils".