2009. gada 22. aprīlis, 01:50

Valmieras jaunieši piedalīsies Jaunatnes kultūras festivālā Norvēģijā

Jauns.lv

Valmiera, 22.apr., LETA. Šodien Valmieras Jauniešu domes pārstāvji, vokālā grupa "Pozitīvs" un Valmieras jaunatnes centra "Vinda" direktors Dainis Trēziņš dosies uz Oplandes apgabalu Norvēģijā, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Tarbuna.

Vokālā grupa "Pozitīvs" nedēļas nogalē piedalīsies ikgadējā Jaunatnes kultūras festivālā, savukārt Valmieras Jauniešu domes pārstāvji tiksies ar Oplandes apgabala Jauniešu domi un pārrunās Jauniešu dienu norisi augustā Valmierā, kā arī vienosies par turpmāko sadarbību.

Trēziņš informēja, ka Valmieras rajona dziedošie un muzicējošie jaunieši Jaunatnes kultūras festivālā Norvēģijā piedalās jau kopš 2002.gada. Iepriekšējos gados festivālā piedalījies Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas meiteņu ansamblis "Lakstīgalas", deju grupa "Justify", grupa "M-fāze", kā arī citi Valmieras, Mazsalacas, Rūjienas un Naukšēnu jauniešu kolektīvi.

Jaunatnes kultūras festivālā ik gadu piedalās aptuveni 300 dalībnieki – deju kolektīvi, ansambļi, grupas un citu mākslas veidu skatuves mākslinieki no visa Oplandes apgabala. Tāpat tiek pārstāvēti arī vizuālās un lietišķās mākslas veidi.

Trēziņš uzsver, ka šo gadu laikā izveidojusies veiksmīga Oplandes un Valmieras jauniešu sadarbība. Norvēģijas jaunieši katru gadu piedalās Jauniešu dienās Valmierā un arī citos Valmieras rajona kultūras pasākumos. Tāpat pēc skandināvu pieredzes Jaunatnes centrā "Vinda" izveidota mūzikas ierakstu studija, kur Valmieras bērni un jaunieši var veidot savus demo ierakstus.