2009. gada 22. aprīlis, 12:00

Valka turpina darboties Dvīņu pilsētu asociācijā

Jauns.lv

Valmiera, 22.apr., LETA. Pagājušajā nedēļā Valkas domes Attīstības un projektu vadības nodaļas vadītāja Dagnija Ūdre un domes priekšsēdētāja Unda Ozoliņa piedalījās Dvīņu pilsētu asociācijas gada sanāksmē Narvā, Igaunijā. Gada sanāksmes laikā tika apkopots asociācijas paveiktais un darbība 2008.gadā, apstiprināts asociācijas gada pārskats un apspriests finanšu plāns šim un nākamajam gadam, aģentūru LETA informēja Valkas domes preses sekretāre Inguna Medne.

Par asociācijas priekšsēdētāju nākošajam periodam tika ievēlēts Narvas pilsētas mērs Tarmo Tammiste. Saskaņā ar statūtiem tika pārvēlēta arī asociācijas valde, Valkas un Valgas pilsētas tajā pārstāvēs Liane Rosenblate, kuras vietniece būs Dagnija Ūdre.

Piedalīšanās Dvīņu pilsētu asociācijas gada sanāksmē notika pēc Narvas pilsētas domes uzaicinājuma. Gada sanāksme tika rīkota saskaņā ar Dvīņu pilsētu asociācijas statūtiem, un Valka ir šīs asociācijas biedre. Sanāksmē vēl piedalījās pārstāvji no dvīņu pilsētām Valgas (Igaunija), Imatras (Somija) un Svetogorskas (Krievija), Narvas (Igaunija) un Ivangorodas (Krievija), Frankfurtes pie Oderas (Vācija) un Slubices (Polija).

Gada sanāksmes laikā dvīņu pilsētas iepazīstināja ar jaunākajiem sadarbības projektiem, kā arī ar problēmām un šķēršļiem, kas joprojām traucē pilsētu sadarbību. Notika diskusijas un pieredzes apmaiņa ar citu pilsētu pārstāvjiem. Tika apspriesta asociācijas mājaslapas aktualizēšana un papildināšana ar jaunāko informāciju. Tika ierosinātas vairākas jaunu projektu idejas, piemēram, jauniešu apmaiņas pasākumi. Vairāki asociācijas biedri uzsvēra nepieciešamību piesaistīt asociācijai jaunus biedrus.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no Francijas pierobežas pašvaldību sadarbības tīkla MOT, ar kuru kopīgi ir izstrādāts un iesniegts projekta "EUROMOT" pieteikums "Innterreg IVC" programmai. Pozitīva vērtējuma gadījumā projekta īstenošanu varēs uzsākt 2009.gada beigās un asociācijas biedri projektā piedalīsies ar līdzfinansējumu, kas atbilst gada biedru maksai 1000 eiro jeb 700 latiem.