2009. gada 22. aprīlis, 12:02

Aktrise Mia Ferova pieteikusi badastreiku, paužot protestu pret cilvēku ciešanām Dārfūrā

Jauns.lv

Losandželosa, 22.apr., LETA--CONTACTMUSIC. Amerikāņu aktrise Mia Ferova pieteikusi badastreiku, lai pievērstu uzmanību no bada mirstošiem cilvēkiem kara izpostītajā Sudānā.

Aktrise, kas iegājusi kino vēsturē kā Romāna Polaņska klasiskās filmas "Rosemary's Baby" ("Rozmarijas bērns") galvenās lomas atveidotāja, oficiālā paziņojumā pavēstījusi, ka no nākamās nedēļas pārtiks tikai no ūdens. "27.aprīlī es sākšu gavēni, dzerot vienīgi ūdeni, lai paustu solidaritātes jūtas pret Dārfūras iedzīvotājiem un savu sašutumu pret pasauli, kas kaut kādā veidā spēj noskatīties, kā nevainīgi vīrieši, sievietes un bērni trūkumā mirst no bada, ūdens nepietiekamības un slimībām."

Kā norādīja Ferovas pārstāvis, 64 gadus vecā cilvēktiesību aizstāve turpinās badastreiku tik ilgi, cik to ļaus viņas veselība. Pēc ārstu domām, trauslās miesasbūves dēļ aktrise nedrīkstētu badoties ilgāk par trīs nedēļām.

Pēc ANO aplēsēm, Dārfūras reģionā piecus gadus ilgajā pilsoņkarā dzīvību zaudējuši aptuveni 300 000 cilvēku, bet apmēram 2,5 miljoni cilvēku palikuši bez pajumtes.