2009. gada 22. aprīlis, 15:07

Mākslas darbinieku namā notiks izrāde "Cik svarīgi būt nopietnam"

Jauns.lv

Rīga, 22.apr., LETA. Sestdien, 25.aprīlī, plkst.14 Mākslas darbinieku namā būs skatāma izrāde krievu valodā "Cik svarīgi būt nopietnam", aģentūru LETA informēja teātra studijas "Součastņiki" administratore Jeļena Grigorjeva.

Izrādes pamatā ir Īrijas slavenā dramaturga, dzejnieka un eseju rakstnieka Oskara Vailda komēdija "Cik svarīgi būt nopietnam".

Izrādē iestudēta novatoriski - pārnesot notikumus no 19.gadsimta Anglijas laikiem uz mūsdienu bērnudārzu. Iestudējuma varoņi ir četrus līdz piecus gadus veci bērni, bet lēdija Breknella ir viņu bargā audzinātāja.

Iestudējuma režisore ir Inessa Iļčenko.

Teātra studija "Součastņiki" ir izveidota 2000.gadā, un kolektīva režisore, kā arī mākslinieciskā vadītāja ir Iļčenko. Studijā darbojās 20 dalībnieki, kuri apgūst aktiermeistarības, skatuves runas, skatuves kustības un grima izmantošanas prasmes.

Kolektīvs teātru festivālā "Krievu klasika Latvijā" 2007.gadā ieguva pirmo vietu, un režisore tika apbalvota ar pateicības rakstu par novatorismu režijā, iestudējot Eižena Jonesko "Plikgalvaino dziedoni", savukārt 2008.gadā teātru festivālā "Krievu klasika Latvijā" teātra studijas "Součastņiki" režisore Iļčenko tika apbalvota ar diplomu par novatorismu režijā, iestudējot Antona Čehova lugu "Lācis".

Tēmas