2009. gada 22. aprīlis, 15:31

Kērlingiste Staša-Šaršūne: Cerību mums vairāk nav

Jauns.lv

Kortīna (Itālija), 22.apr., LETA. Latvijas kērlinga spēlētāja Iveta Staša-Šaršūne uzskata, ka komandai pēc trijiem piedzīvotajiem zaudējumiem vairs nav cerību izcīnīt augstu vietu pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām, aģentūru LETA informēja Starptautiskajā Kērlinga federācijā (WCF).

"Mums nepieciešams uzvarēt nākamajā spēlē ar Slovākiju, bet tad vēl priekšā mačs ar spēcīgo Čehiju," Stašas-Šaršūnes balsī skanēja nolemtības sajūta. "Godīgi sakot, mums vairs nav cerību. Šķiet, ka viss ir beidzies."

Jau ziņots, ka pasaules čempionātu Latvijas izlase sāka ar trīs uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos mačos tika piedzīvoti trīs zaudējumi. Līdz grupu turnīra noslēgumam atlikušas vēl divas spēles, un Latvijas komanda praktiski zaudējusi cerības ieņemt otro vietu apakšgrupā, kas ļautu turpināt cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Tomēr pārāk vīlušies neesam, jo šogad mums nesanāca pārāk daudz kopā patrenēties," atzina Staša-Šaršūne, kas turnīrā piedalās kopā ar Robertu Krustu. "Kērlingam nav atsevišķas halles un mūsu valstī ir tikai trīs arēnas, kurās nodarbojas ar kērlingu - viena halle Rīgā, kā arī Jelgavā un Ventspilī. Ledus kērlingam pieejams divas reizes nedēļā septiņos no rīta."

Pagājušajā jaukto komandu čempionātā Staša-Šaršūne kopā ar Krustu startēja sekmīgi ieņemot septīto vietu, tomēr šogad, visticamāk, viņi paliks zemākā vietā.

Staša-Šaršūne pagājušajā gadā Latvijas sieviešu izlases sastāvā startēja Eiropas čempionātā, bet viņas vīrs Normunds Šaršūns pārstāvēja vīriešu izlasi. Turklāt Šaršūns bija sieviešu komandas treneris, tāpēc Staša-Šaršūne sarunā ar WCF preses dienestu atzina, ka viņam ir citas prioritātes nevis jaukto pāru čempionāts.

"Mans vīrs vēlas vairāk uzmanības pievērst vīriešu komandai. Viņš jau kopš rudens ir piedalījies spēlēs katru nedēļas nogali, tāpēc jaukto komandu čempionātā nolēmu piedalīties kopā ar Normundu," pastāstīja Latvijas komandas dalībniece. "Mums svarīgākais ir iegūt pieredzi. Mums ne brīdi prātā nav bijusi doma, ka varētu uzvarēt visās spēlēs. Mums galvenais ir jautrība un pati piedalīšanās sacensībās."

Tēmas