2009. gada 22. aprīlis, 16:07

Ventspilī izsludināts literāro darbu jaunrades konkurss jauniešiem "Modini vārdu"

Jauns.lv

Ventspils, 22.apr., LETA. Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju izsludinājusi literāro darbu jaunrades konkursu "Modini vārdu", aicinot tajā piedalīties Ventspils jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Konkursa pirmā kārta norisināsies līdz 20.maijam, un tajā var piedalīties jaunieši, kuri dzīvo, strādā vai mācās Ventspilī un tās apkaimē.

Jaunie literāti var iesniegt darbus prozā, dzejā, kā arī tulkojumus no/uz latviešu, krievu, angļu, franču, vācu valodas (pēc izvēles).

Darbus vērtēs žūrija - Ventspils Galvenās bibliotēkas direktora vietniece Olita Šteinmane, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste un starptautisko projektu vadītāja Ieva Balode, ka arī literāti Maira Asare, Sergejs Moreino, Gundars Ignats un Eduards Aivars. Darbu vērtēšanas kritēriji būs darba oriģinalitāte un idejas vienreizīgums, kā arī darba izpildes kvalitāte.

Uzvarētāju paziņošana notiks 25.maijā sarīkojumā "Radīšanas brīnums", kas notiks Ventspils bibliotēkā. Labāko darbu autori saņems balvas un iespēju septembrī piedalīties radošajās darbnīcās Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā.

Darbi konkursa pirmajai kārtai jāiesniedz līdz 20.maijam plkst.12 izdrukas veidā Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā.

Konkursa otrā kārta norisināsies no 10.septembra līdz 20.septembrim - tajā piedalīsies pirmās kārtas uzvarētāji un Cēsu pilsētas radošās izstādes-konkursa "Dzīvot šodienai, neaizmirst par rītdienu" uzvarētāji. Konkursa nolikums būs elektroniski pieejams Ventspils bibliotēkas mājaslapā.

Tēmas