2009. gada 22. aprīlis, 21:27

Jūrmalas domes darbiniekiem martā piemaksās izmaksāti 100 000 latu

Jauns.lv

Rīga, 22.apr., LETA. Jūrmalas domē strādājošie martā saņēmuši piemaksas pie algas par papildu darba veikšanu, un kopumā šim mērķim tērēti vairāk nekā 100 000 latu, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Piemaksas saņēmuši 234 pašvaldībā strādājošie.

Jūrmalas izpilddirektors Gatis Truksnis raidījumam skaidroja, ka algu fonds pašvaldībā ir samazināts par 15%, prēmijas neviens nesaņem, bet piemaksas ir izmaksātas par papildu pienākumu veikšanu cilvēkiem, kuriem alga ir samazināta, bet darba daudz.

Jūrmalas domes mērs Ģirts Trencis (TP) aģentūrai LETA atzina, ka piemaksas tika izmaksātas īsi pirms Lieldienām un galvenais arguments bijis pēdējo 100 dienu darbs budžeta sagatavošanā, budžets ticis pārstrādāts septiņas reizes.

Mērs minēja, ka otrs nozīmīgs darbs, kādēļ tika izmaksātas piemaksas, ir pašvaldības restrukturizācija. "Īsā laika posmā bija jāsagatavo ārkārtīgi daudz dokumentu par domes restrukturizāciju," uzsvēra Trencis.

Ar domes darbiniekiem ir spēkā koplīgums, kurā ir paredzētas piemaksas, līdz ar to tika pieņemts lēmums tās izmaksāt. "Neraugoties uz histēriju masu medijos, varu uzņemties visu atbildību, un visā pasaulē gadsimtiem bez pamata algas tiek maksātas piemaksas," aģentūrai LETA skaidroja Trencis.

LETA jau ziņoja, ka darbā pie Latvijas valsts budžeta grozījumiem tiek meklētas dažādas iespējas izdevumu samazināšanai, tostarp arī tiek samazināts valsts iestādēs strādājošo atalgojums.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) vakar pēc valdības sēdes norādīja: lai gan pašvaldības ir autonomas, tiks domāts arī par pašvaldību tēriņu ierobežošanu. "Būtu nepieciešams ierobežot pārmērīgu brīvību pašvaldību tēriņos šajos apstākļos, bet tam būs nepieciešams mainīt likumu," sacīja politiķis, piebilstot, ka par to tiek domāts.