2009. gada 23. aprīlis, 01:28

Tiesa lems par prasības nodrošinājumu "LSF Trans" strīdā ar Godunovu par Ls 5,8 miljoniem

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Rīgas apgabaltiesā šodien plkst.15 plānots lemt par prasības nodrošinājumu tranzīta kompānijas SIA "LSF Trans" un tās bijušā direktora Valērija Godunova strīdā par 5,8 miljonu latu piedziņu.

Kā ziņots, martā notikušajā tiesas sēdē tiesa trešās personas statusā šajā lietā nolēma pieaicināt "LSF Trans" mātesuzņēmumu "LSF Holdings".

Tiesā tika saņemts arī lūgums atcelt iepriekš prasībai piemēroto nodrošinājumu un par to apgabaltiesa plāno lemt šodien, aģentūru LETA iepriekš informēja tiesas pārstāvis Ilvars Tomsons.

Kā ziņots, 2006.gada 1.novembrī "LSF Trans" Rīgas apgabaltiesā iesniedza prasību, kurā no Godunova lūgts piedzīt negūto peļņu 5,84 miljonu latu apmērā, kā arī 4940 latu zaudējumus par neatdotajām "LSF Trans" piederošajām lietām. Uzņēmuma prasība iepriekš nodrošināta.

2007.gada augustā Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta noraidīja Godunova sūdzību par lēmumu, ar kuru noraidīts viņa lūgums un "LSF Trans" nav uzdots iemaksāt tiesu depozītā naudas līdzekļus. Godunovs šādu lūgumu bija izteicis, lai gadījumā, ja viņš uzvarētu "LSF Trans" prasības lietā, viņam būtu iespējams saņemt naudu. Godunovs bija lūdzis pēc tiesas ieskata noteikt iemaksājamo summu.

Papildu iepriekš noteiktajam apķīlājumam Godunova skaidras naudas līdzekļiem, noguldījumiem kredītiestādē un maksājumiem, kas viņam pienākas no trešajām personām, par 5,8 miljoniem latu tiesa 2007.gada sākumā apķīlāja arī trīs viņa īpašumus Jūrmalā un vienu Ventspilī. Apķīlāta arī Godunova kustamā manta.

Godunovs pret viņu vērsto prasību un tās nodrošinājumu uzskata par nepamatotu.

"LSF Trans" prasības pieteikumā norādīja, ka Godunovs no 2003.gada 25.aprīļa līdz 2006.gada 25.aprīlim bija uzņēmuma rīkotājdirektors.

"Tuvojoties pilnvaru beigām, Godunovs īstenoja vairākas ļaunprātīgas un acīmredzami iepriekš plānotas darbības, kas nodarīja "LSF Trans" būtisku kaitējumu un faktiski izstūma kompāniju no sauskravu ekspedīcijas biznesa. Godunovs, neievērojot kompānijas budžetu un pārsniedzot savas pilnvaras, pārskaitīja līdzekļus 7 840 985 eiro apjomā, lai gan Godunova finanšu rīcības limits aprobežojās ar 10 000 latu," bija teikts paziņojumā medijiem.

"LSF Trans" pārmeta Godunovam dokumentu parakstīšanu ar atpakaļejošu datumu. Tie tiekot izmantoti "Ventspils Tirdzniecības ostas" (VTO) un "Kālija parka" (KP) aktivitātēs pret "LSF Trans".

"LSF Trans" māteskompānijas SIA "LSF Holdings" valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons iepriekš uzsvēra, ka VTO un KP būtu jāatmaksā 7,8 miljoni eiro, ko Godunovs, "pārkāpjot savas pilnvaras, aprīļa sākumā pārskaitīja šo kompāniju kontos".

"LSF Holdings" norādīja, ka veicis līgumu ekspertīzi ārzemēs un esot saņēmis oficiālu atzinumu, ka tiesā iesniegto līgumu zīmogi neatbilst uzņēmuma rīcībā esošajiem zīmogiem.