2009. gada 23. aprīlis, 01:54

Notiks gadskārtējās LU Fizmatdienas

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. No šodienas līdz 3.maijam norisināsies gadskārtējās "Fizmatdienas", kurās piedalīsies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes (FMF) studenti, pasniedzēji, absolventi, topošie studenti un citi atbalstītāji.

Fizmatdienas tiek rīkotas ik pavasari kopš 1970.gada. Šodien tās tiks atklātas ar tradicionālo sadziedāšanos un gājienu, kad dažādās vietās, sākot no Centrālās stacijas laukuma, Brīvības pieminekļa, Latvijas Universitātes galvenās ēkas, Akmens tilta un beidzot ar FMF Zeļļu ielā, Pārdaugavā, būs manāms dziedošu cilvēku pūlis oranžos kreklos un oranžiem karogiem plīvojot. Šovakar paredzēts arī oficiāls svētku atklāšanas pasākums Studentu klubā.

Tradicionāli "Fizmatdienu" laikā norisināsies sporta diena, zinātniskā konference, personību vakars, konkurss "Gada Fizmats", zinātnes kafejnīca, "Comer svaigs" turnīrs, laivu brauciens un konkurss "Gada aktīvists".

Konkursā "Gada Fizmats" ik gadu tiek izraudzīts students, kurš parādījis labus sasniegumus mācībās un zinātniskajā pētniecībā, kā arī aktīvi darbojies sabiedriskajā dzīvē, bet konkursā "Gada aktīvists" - pirmā kursa students, kurš visaktīvāk iesaistījies studentu pašpārvaldē. Fizmatdienas tradicionāli noslēdzas ar laivu braucienu, kas šogad notiks pa Ventas augšgalu - no Nīgrandes līdz Skrundai.

Tēmas