2009. gada 23. aprīlis, 07:47

Krauklim par aiziešanu no Latvijas Pasta 11 400 latu kompensācija

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Trešdien no Latvijas Pasta (LP) valdes priekšsēdētāja amata aizgājušais Ivars Krauklis par darba zaudēšanu saņems kompensāciju 11 400 latu jeb divu mēnešalgu apmērā, šodien vēsta laikraksts "Diena".

Kā liecina laikraksta rīcībā esošā informācija, saskaņā ar likumu Krauklim pienāktos kompensācija trīs algu apmērā. Tomēr pasta padome, lemjot par tās lielumu, vienojusies ar Kraukli par divu mēnešalgu kompensāciju.

Krauklis "Dienai" atzina, ka nav plānojis no kompensācijas atteikties. Viņaprāt, kompensācijas apjoms neesot nekas ārkārtējs. Turklāt tas esot mazāk, nekā viņam pienāktos pēc likuma. Krauklis uzsvēra, ka no uzņēmuma nav aizgājis pats pēc savas gribas - šādu lēmumu pieņēmis, jo mainījušies darba līguma nosacījumi. Krauklis tagad nedaudz atpūtīsies, jo līdz šim nav izmantojis visu atvaļinājumu, bet pēc tam strādāšot. "Bezdarbniekos, kā te daži spekulēja, nedomāju stāties. Strādāšu tepat Latvijā," teica Krauklis.

Kā ziņots, par LP valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju uz laiku iecelts LP valdes loceklis Raitis Avots.

Krauklis LP vadītāja amatā tika iecelts pērnā gada 18.februrārī. Līdz tam Krauklis bija ilggadējs CSDD direktora vietnieks.

Kā ziņots, Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Krauklis nolēma pārtraukt darbu uzņēmumā, pamatojot ar to, ka no 1.maija stājas spēkā izmaiņas normatīvos, kas paredz būtisku atalgojuma samazinājumu. Viņa gadījumā atalgojuma samazinājums ir par 60%.

Tēmas