2009. gada 23. aprīlis, 08:23

Latvijas kērlingisti izcīna ceturto uzvaru pasaules čempionātā jauktajām komandām

Jauns.lv

Kortīna (Itālija), 23.apr., LETA. Pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām trešdien savu ceturto uzvaru septiņās spēlēs izcīnīja Latvijas duets, ar rezultātu 7-5 pieveicot Slovākijas valstsvienību.

Pirmajos divos endos latviešu pāris, izvirzījies vadībā ar 3-0, atdeva iniciatīvu un ļāva slovākiem panākt izlīdzinājumu 3-3. Turpinājumā Latvijai izdevās izveidot sev labvēlīgākas situācijas un pirms pēdējā enda iegūt pārliecinošu pārsvaru 7-3. Slovākiem divus punktus izdevās atspēlēt, taču tas neapdraudēja latviešu uzvaru.

Apakšgrupas kopvērtējumā Latvija ar četrām uzvarām un trīs zaudējumiem patlaban dala 4.-5.vietu. Šodien plkst.12.15 Latvijas pāris aizvadīs pēdējo apakšgrupas spēli, tiekoties ar Čehiju, kas septiņos mačos tikusi pie piecām uzvarām, apakšgrupā ieņemot otro vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas komanda, kurā startē Roberts Krusts un Iveta Staša-Šaršūne, "zilās" grupas pirmajā mačā svētdien pārliecinoši ar 9-3 uzvarēja Francijas duetu, pēc tam ar rezultātu 6-5 pieveica Japānas kērlingistus, bet ar 8-3 apspēlēja Velsu.

Turpinājumā Latvijas komanda piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas, kad otrdienas pirmajā mačā ar 4-7 piekāpās Polijai, vēlāk tajā pašā dienā ar 5-9 atzina Austrijas vienības pārākumu, bet trešdienas pirmajā spēlē ar 5-10 zaudēja Šveicei.

"Zilajā" grupā kopumā startē deviņas komandas - no Latvijas, Francijas, Polijas, Japānas, Šveices, Čehijas, Slovākijas, Velsas un Austrijas. Vēl pa deviņām komandām katrā ir arī "sarkanajā" un "zaļajā" grupā.

Aizvadītā gada čempionātā Latvijai, kuru arī toreiz pārstāvēja Staša un Krusts, izdevās izcīnīt septīto vietu.

Visu trīs grupu uzvarētāji čempionātā automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet otro vietu ieguvēji savā starpā noskaidros pēdējo pusfinālistu.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem tiek organizēts otro gadu ar atšķirīgiem noteikumiem no klasiskā kērlinga. Komandā spēlē pa vienam pārstāvim no abiem dzimumiem.

Sacensības, kurās kopā piedalās 27 valstu dueti, norisināsies līdz 25.aprīlim.