2009. gada 23. aprīlis, 08:33

Kots: Samazinot LTV budžetu, jāievieš abonentmaksa

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Ja tiks nolemts samazināt Latvijas Televīzijas (LTV) budžetu, lai nodrošinātu LTV darbību būs nepieciešams ieviest abonentmaksu. To šodien LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kots teica, ka šāda lēmuma pieņemšana ir politiska izšķiršanās, taču, viņaprāt, tas ir veids, kā saglabāt sabiedrisko televīziju situācijā, ja būs jāsamazina tās finansējums.

LTV ģenerāldirektors piebilda, ka ir nokavēts brīdis, kad LTV varēja apvienot ar Latvijas Radio (LR). LTV nav parādu, tā ir spējusi sabalansēt savu budžetu un nodrošināt programmu atbilstoši pieejamam finansējumam. Ja apvienošana notiks tagad, tad LR parāds, gulsies uz LTV.

Arī laikrakstā "Diena" šodien publicētajā intervijā Kots norāda, ka neredz iespēju apvienoties ar LR, tāpēc, ka radio jau 2008.gadā ir izveidots 800 000 latu parāds un šogad esot jau iztērēta ceturtā ceturkšņa nauda. LTV nespēšot nosegt LR saistības.

Kots informēja, ka no 2008.gada februāra LTV ir likvidējusi 81 darba vietu. Dokumenti tiek kārtoti vēl 10 darbiniekiem. Visi ārējie maksājumi jau ir samazināti, līdz ar to pamatā paliek darbinieku atalgojuma fonds, uz kā rēķina būs jāveic samazinājums.

Līdz šim LTV darbiniekiem algas nav mazinātas. Taču brīdī, kad tiks uzdots veikt kārtējo tēriņu mazināšanu, LTV sadarbībā ar valdi un arodbiedrībām risinās šo jautājumu.