2009. gada 23. aprīlis, 09:12

Saeima nodod izskatīšanai komisijā grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Šodien Saeima nodeva izskatīšanai komisijā grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas noteic, ka dienesta pases tiek izsniegtas dienestu ārvalstīs pildošu dienesta pasu turētāju laulātajiem un viņu apgādībā esošajiem ģimenes locekļiem.

Likumprojekts paredz, ka dienesta pases tiek izsniegtas dienestu ārvalstīs pildošu dienesta pasu turētāju laulātajiem un viņu apgādībā esošajiem ģimenes locekļiem, ja tie dodas līdzi uz darba vai dienesta vietu ārvalstī uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem.

Tāpat tiek noteikts deleģējums Ministru kabinetam izdot noteikumus, kas noteiktu pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanas kārtību un valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību par šāda dokumenta izsniegšanu.

Saskaņā ar pašreizējo situāciju nav pamata izsniegt dienesta pases dienesta pasu turētāju laulātajiem un viņu apgādībā esošajiem ģimenes locekļiem, ja viņi dodas līdzi uz darba vai dienesta vietu ārvalstī uz termiņu, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem. Pēc ĀM domām, ir nepieciešams tiesiski sakārtot personas statusu uzturēšanās valstī.

Savukārt nepieciešamība izstrādāt nacionālo tiesību normas, kas noteiks valsts nodevas apmēru par pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanu, radusies no 1996.gada 25.jūnija Eiropas Savienības dalībvalstu valdību pārstāvju padomes lēmuma.

Saeima nodeva likumprojektu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteica, ka tā ir par likumprojekta virzību atbildīgā komisija.