2009. gada 23. aprīlis, 10:07

Vīķe-Freiberga kļūs par Beļģijas Karaliskās Zinātņu, filoloģijas un mākslas akadēmijas asociēto locekli

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien dodas uz Beļģiju, lai tiktu uzņemta par Beļģijas Karaliskās Zinātņu, filoloģijas un mākslas akadēmijas asociēto locekli.

Pēc ceremonijas Vīķe-Freiberga nolasīs lekciju "Zinātne, tehnoloģijas un politika", aģentūru LETA informēja eksprezidentes sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba.

Pieņemšanā par godu Vīķes-Freibergas uzņemšanai Beļģijas Karaliskajā Zinātņu, filoloģijas un mākslas akadēmijā piedalīsies princese Astrīda, Beļģijas ārlietu ministrs Karels de Guhts, Beļģijā akreditētie Eiropas Savienības dalībvalstu vēstnieki, kā arī Eiropas institūciju amatos strādājoši latvieši.

Savukārt 24.aprīlī un 25.aprīlī eksprezidente Badhomburgā, Vācijā, piedalīsies Herberta Kvanta fonda rīkotajās debatēs "Sabiedriskā kodola aspekti Eiropā - tuvināšanās un potenciāls".

Vīķe-Freiberga 24.aprīlī runās par tēmu "Valstu apvienība bez kodola? Pārdomas par ES un tās politisko pašizpratni", bet 25.aprīlī viņa uzstāsies ar uzrunu "Latvijas pēcsociālistiskā pilsoņu sabiedrība".

24.aprīļa pēcpusdienā Vīķe-Freiberga sniegs arī divu stundu interviju tiešraidē, vācu valodā atbildot uz klausītāju jautājumiem radio raidījumā "HR1 Bewegt".