2009. gada 23. aprīlis, 10:51

Augustā Rīgā rīkos Latvijā ražoto pārtikas produktu svētkus

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Augustā Rīgā tiks rīkoti Latvijā ražoto pārtikas produktu svētki, aģentūru LETA informēja biedrības "Mārketinga padome" valdes priekšsēdētāja Ingūna Gulbe.

Viņa stāstīja, ka šonedēļ notikušajā "Mārketinga padomes" pilnsapulcē izvērtusies plaša diskusija par to, kura pārtikas produkta svētkus šovasar rīkot. Gala rezultātā nolemts - lai efektīvi izmantotu līdzekļus, tiks organizēti visu Latvijā ražoto pārtikas produktu svētki.

"Svētkus nolēmām organizēt 7.-8.augustā, jo šajā laikā Rīgā notiek tautas deju festivāls "Sudmaliņas" un pilsētā ir gaidāms lielāks cilvēku pieplūdums gan no lauku rajoniem, gan ārvalstīm," stāstīja Gulbe.

Patlaban ir doma, ka svētki varētu notikt Vērmanes dārzā un Esplanādē. Svētku laikā pārtikas ražotāji piedāvās savu produkciju izstādēs, degustācijās, notiks arī citas aktivitātes un tirgošanās.

Savukārt Skrundas pilsētas dome sadarbībā ar "Mārketinga padomi" un "Siera klubu" Skrundas pilsētas svētkos 9.maijā organizē pārtikas dižtirgu, uz kuru aicināti zemnieki un pārtikas ražotāji no visas Latvijas. Plānoti arī konkursi starp profesionālo skolu, kas sagatavo speciālistus Latvijas pārtikas ražotnēm, audzēkņu komandām.

Tēmas